Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
Efes izjednačio seriju

Lucas zabio dvije sekunde prije kraja za petu u Pireju

Košem Jamona Lucasa dvije sekunde prije kraja četvrtog četvrtfinalnog ogleda Eurolige, Anadolu Efes je pobijedio aktualnog prvaka Europe Olympiacos 74-73...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Time je turska momčad izjednačila u seriji na 2-2, te će se odlučujuća peta utakmica za odlazak na Final Four odigrati idućeg tjedna u Grčkoj. U posljednje dvije sekunde moguću je pobjedu za Olympiacos promašio Sloukas.

Inače, Olympiacos mora žaliti za pobjedom u ovom četvrtom ogledu, jer je vodio praktički cijelo vrijeme od početka ogleda do početka posljednje četvrtine. Potom se Olympiacos nanovo odlijepio tri minute prije kraja kada je Printezis pogodio tricu za 68-62, nakon čega je Hines položio za velikih 70-62. Minutu i pol prije kraja je Olympiacos imao čak 73-66...

No, šest je poena nanizao Jordan Farmar za domaćina, makar je dvadeset sekundi prije kraja promašio slobodno bacanje za 73-73. No, lopta je ostala u domaćem posjedu, a Lucas je iz odbijanca postigao koš za pobjedu.

S 15 poena je Jordan Farmar bio prvi strijelac kod pobjednika, dok su Savanović i Erden dodali po 12. Ovaj potonji je imao i 12 skokova. Hrvatski košarkaš Stanko Barać je igrao 13 minuta, te je postigao osam poena uz šest skokova i tri asistencije. Pogodio je jednu tricu, gađao 1-4 za dva poena i 3-3 s linije slobodnih bacanja.

S 14 poena i sedam skokova najbolji je kod gostiju bio Papanikolaou, a recimo da je njihov najbolji igrač Spanoulis iz igre imao šut 0-7! Gađao je 0-3 za dva i 0-4 za tri poena (ukupno je ubacio pet slobodnih bacanja). (TS)

 

Euroliga, četvrtfinale (četvrte utakmice):

Anadolu Efes - Olympiacos 74-73 (2-2 u seriji)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider