Košarka
SPORTOVI
Košarka
drugi put zaredom

Litva prvi polufinalist Svjetskog prvenstva

Košarkaši Litve prvi su polufinalisti Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, oni su u četvrtfinalu igranom u Barceloni svladali Tursku sa 73-61 (13-18, 20-10, 12-16, 28-17).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turska je mnogo bolje otvorila utakmicu, te je povela 14-6. No, Litva je do kraja prve četvrtine uspjela smanjiti na samo pet razlike (13-18), da bi već sredinom druge četvrtine preuzela vodstvo (24-23), a na odmor otišla s pet pogodaka prednosti (33-28).

Nastavak je započeo tricom Mačiulisa za 36-28, ali potom Litva punih pet minuta nije postigla niti jedan poen, dok je Turska ostvarila seriju 12-0 za svoje vodstvo 40-36. Ipak, Litvanci su se s još tri trice do kraja treće četvrtine uspjeli vratiti u vodstvo, da bi furioznim otvaranjem četvrte četvrtine stigli i do 13 koševa razlike (64-51), te tako riješili pitanje pobjednika.

Renaldas Seibutis je sa 19 koševa bio najefiksniji u sastavu Litve, Jonas Valančiunas je dodao 12 poena i 13 skokova, dok je Kerem Gonlum sa 13 ubačaja i devet skokova bio najbolji u redovima Turske.
Susret Litve i Turske bio je dvoboj osvajača medalja s posljednjeg SP u Turskoj, a uspješniji su bili brončani Litvanci koji su tako iz borbe za medalje izbacili branitelje srebra Turke.

U polufinalu će Litva u četvrtak također u Barceloni igrati protiv pobjednika susreta SAD - Slovenija koji je na rasporedu večeras od 21 sat.

U preostala dva četvrtfinala u srijedu u Madridu se sastaju Srbija - Brazil (18 sati) i Španjolska - Francuska (22 sata).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider