Košarka
SPORTOVI
Košarka
Po treći put u karijeri

Legendarni Gregg Popovich trener godine u NBA-u

Dugogodišnji trener San Antonio Spursa, 65-godišnji Gregg Popovich, dobitnik je nagrade Red Auerbach za najboljeg trenera sezone 2013/14 u NBA ligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Popovich se na taj način pridružio Donu Nelsonu i Patu Rileyju na popisu trenera koji su ovu nagradu osvajali po tri puta. Čovjek koji je četiri puta bio prvak sa Spursima dobio je 380 bodova u anketi u kojoj su sudjelovala 124 sportska novinara. Drugo je mjesto zauzeo Jeff Hornacek iz Phoenixa, a treće Tom Thibodeau iz Chicaga.

U svojoj 18. sezoni na klupi Spursa, Popovich je predvodio momčad do omjera 62-20 i prvog mjesta u regularnom dijelu lige. Košarkašima San Antoniju je ovo 15. uzastopna sezona u kojoj su ostvarili najmanje 50 pobjeda u osnovnom dijelu, što je rekord NBA lige, te 17. sezona zaredom u kojoj su ušli u doigravanje.

Popovich je u ovom trenutku trener s najdužim neprekinutim stažem u istoj momčadi u četiri najveće američke profesionalne lige (NBA, NFL, MLB, NHL). Također, s 967 pobjeda u karijeri je na devetom mjestu svih vremena u NBA ligi, dok sa 134 pobjede u doigravanju zaostaje samo za Philom Jacksonom (229) i Patom Rileyjem (171). (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider