Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sjajan učinak

LeBron triple-doubleom proslavio prvu domaću pobjedu s Lakersima

U noći s četvrtka na petak odigrane su četiri utakmice u NBA ligi.

LeBron James (Foto: AFP) (Foto: Afp)

LeBron James u noći s četvrtka na petak proslavio je svoju prvu domaću pobjedu s Los Angeles Lakersima, koji su sa 121:114 nadigrali do te utakmice neporažene Denver Nuggetse.

Najbolji košarkaš današnjice došao je do svog prvog triple-double učinka u novoj momčadi te 74. u karijeri ubacivši 28 koševa uz po 11 skokova i asistencija.

Ivica Zubac nije igrao za Lakerse, kao ni Ante Žižić za Cleveland, koji je poražen sa 110:103 na gostovanju kod Detroita.

Clevelandu je to peti uzastopni poraz na otvaranju sezone, a Detroitu četvrta pobjeda zaredom.

Veliki preokret Bostona za pobjedu u Oklahoma Cityju

Košarkaši Bostona bili su na pragu trećeg poraza u posljednje četiri utakmice, ali su u završnih 4:24 minute nadigrali Oklahoma City Thunder sa 16:1 te na kraju slavili sa 101:95, što je domaću momčad ostavilo i dalje bez pobjede u četiri nastupa u novoj sezoni.

Oklahoma City vodio je u većem dijelu utakmice, na poluvremenu su bili u plusu od 16 koševa, a nakon što je na 4:24 minute prije kraja Paul George pogodio oba slobodna bacanja, prednost domaće momčadi iznosila je devet poena (94:85).

Do kraja utakmice jedini koš za domaću momčad postigao je centar Steven Adams s crte za slobodna bacanja, što je bilo dovoljno da Thunder i u posljednju minutu utakmice uđe s vodstvom (95:93). Međutim, polaganje Kyrieja Irvinga, trica Marcusa Morrisa te pogođena tri od četiri slobodna bacanja odveli su Boston do pobjede, jer nijedan od pokušaja za tricu domaće momčadi nije bio precizan.

Jayson Tatum s 24 koša bio je najbolji strijelac Bostona, ali veliki doprinos i poticaj Celticsima s klupe dao je Marcus Morris koji je ubacio 21 koš uz 10 skokova. Al Horford postigao je 19 koševa uz devet skokova. Paul George s 22 koša bio je najbolji strijelac Oklahome, ali je šutirao 7/22. Russell Westbrook ubacio je 13 poena šutirajući 5/20, a tome je dodao 15 skokova i osam asistencija.

Rezultati:

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 110:103
Orland Magic - Portland Trail Blazers 114:128
Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 95:101
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 121:114

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider