Košarka
SPORTOVI
Košarka
Već su stavljali traku...

LeBron o drami: Ovo je najbolja utakmica u kojoj sam ikad igrao!

Košarkaši Miami Heata izborili su odlučujuću sedmu utakmicu NBA finala protiv San Antonio Spursa (103-100) i to na prilično čudesan način...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Miami je u trećoj četvrtini u jednom trenutku gubio s 13 poena razlike, no kada je traka za glavu (znojna) pala s glave LeBrona Jamesa (početkom posljednje dionice), tu se Heatova sreća okrenula. James je utakmicu završio s "triple-doubleom", te je bio strijelac jedne od dvije trice u posljednjih 23 sekundi koje su odvele utakmicu u produžetak.

>> San Antonio prokockao naslov u 24 sekunde: Miami se vratio iz mrtvih!

''Iskreno, ne sjećam se ni kako se kretao rezultat. Bio sam koncentriran na posao koji moramo obaviti. Bio sam agresivan i pokušavao pronaći način da pomognem momčadi. Traka za glavu mi je bila moja posljednja briga na pameti'', rekao je James, koji je susret završio s 32 poena, 10 skokova i 11 asistencija.

''Bila je to najbolja utakmica u kojoj sam sudjelovao'', zaključio je najbolji igrač današnjice.

Najbolji tricaš svih vremena Ray Allen pogodio je tricu pet sekundi prije kraja za 95-95 i odlazak u produžetak, a nakon utakmice je kratko rekao:

''Dali smo sve od sebe i to nam se u konačnici vratilo. Znali smo da utakmica nije gotova sve dok se ne začuje sirena. Trica? To je šut koji ću zauvijek pamtiti!''

Centar Miamija Chris Bosh upisao je skok u napadu, nakon promašaja Jamesa, te dodao loptu Allenu za spomenutu tricu, a u posljednjem napadu Spursa u produžetku je čisto blokirao najboljeg tricaša u povijesti finalne serije Dannyja Greena.

''Kada sam vidio da polako okružuju teren žutom trakom (za proglašenje pobjednika) poludio sam'', otkrio je Bosh, koji je nakon toga objasnio sjajnu obranu na Greenu, koji ih je sinoć kaznio sa samo jednom tricom iz pet pokušaja.

''Tako jednostavno mora biti. Tako će i biti i u četvrtak, jer nas je dosta kažnjavao. Željeli smo da u ovoj utakmici ima "najboljeg prijatelja". Bili smo sjajni'', zaključio je Bosh.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider