Košarka
SPORTOVI
Košarka
pokupio nekoliko gledatelja

James zasjenio Duranta i Westbrooka, ali imao i zastrašujuć trenutak

Jedan od najboljih košarkaša današnjice LeBron James je u pobjedi njegovog Clevelanda nad Oklahoma City Thunderom 104-100 ugradio 33 koša, 11 asistencija i devet skokova te zasjenio gostujući dvojac Kevina Duranta (25 koševa) i Russella Westbrooka (27 poena, 10 asistencija).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

LeBron James je u ovom dvoboju imao i veliku pomoć suigrača. Tristan Thompson je ubacio 14 koševa i skupio čak 15 skokova, Richard Jefferson je postigao 13 poena. Kevin Love, J. R. Smith i Matthew Dellavedova ubacili su po 11 koševa, čemu je australski razigravač dodao i 10 asistencija. Uz spomenute Duranta i Westbrooka briljirao je Serge Ibaka s 23 koša i devet skokova, ali ostali igrača Thundera svedeni su na epizodne uloge.

Osim sjajne igre, LeBron James imao je i zastrašujuć trenutak pet minuta prije kraja dvoboja, kad se bacio za jednom loptom i u padu pokupio nekoliko gledatelja koji su imali mjesta uz teren. Najlošije je prošla supruga australskog golfera Jasona Daya, ovogodišnjeg pobjednika PGA Championshipa, jednog od četiri najveća turnira u sezoni. Gospođa Day je na nosilima iznesena iz dvorane, ali je prošla bez ozbiljnijih ozljeda.

"Ellie Day nadam se da si ok! Ispričavam se! Nadam se da ćete uskoro ponovno doći na neku utakmicu", napisao je na svojoj stranici na twitteru LeBron James sat vremena po završetku dvoboja.

Rezultatski najneizvjesniju utakmicu večeri odigrali su Charlotte i Toronto, a Hornetsi su slavili sa 109-99 u produžetku ponajviše zahvaljujući Jeremyju Linu koji je postigao 35 koševa, uz pet skokova i četiri asistencije. Charlotte je do pobjede mogao i u regularnom dijelu, ali su u posljednje dvije i pol minute dopustili Torontu seriju 7-0 kojom su Raptorsi izborili dodatnih pet minuta. DeMar DeRozan je čak pogodio i dalekometnu tricu na isteku vremena, ali je njegov koš poništen jer je trener Dwane Casey prije šuta zvao minutu odmora. U novom pokušaju Lowry je promašio pa je pobjednik odlučen u produžetku u kojem su domaći napravili završnu seriju 13-3 za konačnih 10 koševa prednosti.

Uz Lina, najzaslužniji za pobjedu Charlottea bio je Kemba Walker s 27 koševa, sedam asistencija i šest skokova. DeMar DeRozan je predvodio Toronto s 31 košem i pet skokova, Kyle Lowry je postigao 20 poena uz sedam asistencija, a centar Bismack Biyombo je uz osam koševa imao impresivnih 18 skokova i sedam blokada.

Houston Rocketsi su bez većih problema slavili sa 107-87 na gostovanju kod LA Lakersa. James Harden je s 26 koševa bio najbolji strijelac Houstona. Dwight Howard je uz 16 poena imao i 15 skokova, a 16 koševa postigao je i Terrence Jones. Kobe Bryant je s 22 koša i osam skokova predvodio Lakerse koji su doživjeli već 22. poraz u ovoj sezoni i ostali na samo četiri pobjede.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider