Košarka
SPORTOVI
Košarka
sve kontrolira

LeBron James produljuje ugovor s Cavsima

LeBron James pristao je produljiti ugovor s Cleveland Cavaliersima na dvije sezone, s time da nakon prve ponovno ima opciju raskinuti suradnju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

James će potpisati ugovor vrijedan 47 milijuna dolara kroz dvije sezone, odnosno 23.5 milijuna po sezoni. Vijest je prvi objavio USA Today Sports, no još se čeka službena potvrda kluba i samog Jamesa.

'Tragičar' NBA finala (šest finala, četiri poraza) odugovlačio je s potpisom jer je navodno čekao da klub prihvati uvjete Tristana Thompsona, snažnog krilnog centra koji mu je bio od velike pomoći u doigravanju ove godine.

Zanimljivo kako je James čekao da vlasnik Dan Gilbert riješi potpise svih igrača koje želi oko sebe u novoj sezoni i tek onda pristane na nastavak suradnje. Osim Thompsona Cavsi su dogovorili ostanak Imana Shumperta i Kevina Lovea, dok mu je kao podrška u napadu doveden Mo Williams, suigrač iz LeBronove prve avanture s Clevelandom.

Nakon što završi iduća sezone James ponovno može raskinuti suradnju kako bi potpisao novi ugovor, a kako će doći do povećanja budžeta u NBA momčadima (salary cap) najbolji košarkaš svijeta će to vjerojatno i učiniti. To bi mu omogućilo da u drugoj sezoni zaradi oko 30 milijuna dolara!

Zanimljivo, osvajač NBA naslova i aktualni MVP lige Steph Curry zarađuje dvostruko manje od Jamesa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider