Košarka
SPORTOVI
Košarka
Težak raspored Cavsa

LeBron James dva tjedna izvan parketa zbog dvije ozljede

NBA momčad Cleveland Cavaliers morat će sljedeća dva tjedna igrati bez svoje najveće zvijezde, 30-godišnjeg LeBrona Jamesa, koji mora na liječenje lijevog koljena i donjeg dijela leđa, objavio je klub u četvrtak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cleveland Cavaliers nisu počeli sezonu onako kako su njihovi navijači očekivali, nakon što se u grad vratio 'odbjegli sin' LeBron James, a Cavsima se pridružio i jedan od najboljih krilnih centara u NBA ligi Kevin Love iz Minnesote. Nova loša vijest za trenera Davida Blatta je ozljeda LeBrona Jamesa, koja će 30-godišnju zvijezdu od parketa odvojiti sljedeća dva tjedna.

James je u srijedu bio na pregledima u klinici u Clevelandu, gdje su magnetska rezonanca i radiografija pokazali istegnuće ligamenata lijevog koljena i probleme s kralježnicom u donjem dijelu leđa. U službenoj objavi na klupskom internet portalu obznanjeno je da će James biti liječen protuupalnim sredstvima, fizioterapijom i odmorom.

Pretposljednjeg dana 2014. LeBron James je proslavio 30. rođendan, ali nova mu godina nije donijela ništa dobroga, baš kao ni njegovoj momčadi koja je kraj prošle kalendarske godine dočekala s tri uzastopna poraza, igrajući posljednje dvije utakmice bez svoje prve zvijezde. Cleveland u sljedećih 15 dana čeka devet utakmica u kojima će čak sedam puta gostovati. Od 9. do 16. siječnja Cavaliersi će na gostujućoj turneji po Zapadu odigrati pet utakmica u kojima će im suparnici biti Golden State, Sacramento, Phoenix, LA Lakers i LA Clippers. I s Jamesom u sastavu imali bi problema u tim dvobojima, tako da će im svaka pobjeda u sljedeća dva tjedna biti zlata vrijedna.

Jedina dobra vijest za Cleveland na početku 2015. je odobrenje koje im je stiglo iz ureda NBA lige, za angažman igrača kojim bi mogli zamijeniti ozlijeđenog centra Andersona Verajaa. Brazilcu je pukla Ahilova tetiva i neće ga biti do kraja sezone, a Cavsi su dobili dozvolu da do 10. ožujka mogu iskoristiti dodatnih 4.9 milijuna dolara u 'salary capu' za dovođenje igrača kojim bi mogli popuniti prazninu na centarskoj poziciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider