Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dvojica su najveća

'LeBron James bi u Jordanovoj eri bio prosječni igrač'

Peterostruki NBA prvak, član Košarkaške kuće slavnih i jedan od najboljih defenzivaca i skakača NBA lige svih vremena, Dennis Rodman, osvrnuo se na najboljeg igrača današnjice, LeBrona Jamesa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Moja i njegova era, to nisu razdoblja za usporedbu. Da je LeBron igrao krajem osamdesetih i početkom devedesetih, on bi bio samo prosječan igrač! Napraviti ono što je Michael Jordan napravio, on je bio baš karizmatičan. Nemojte me krivo shvatiti, LeBron je odličan igrač, pakleni košarkaš. Ali, za mene su Scottie Pippen i Michael Jordan dvojica najboljih koje sam ikada vidio", kaže Rodman.

Zločesti Dennis je prva dva naslova prvaka u NBA ligi osvojio 1989. i 1990. godine s Detroit Pistonsima, a onda je od 1996. do 1998. uzeo još tri prstena s Chicago Bullsima.

"Muka mi je od usporedbi Jordana i Jamesa. To su dvije različite ere. LeBron je ušao u NBA ligu u perfektno vrijeme. U Michaelovo vrijeme si mogao udarati suparničke igrače, obarati ih na pod, izvesti slobodna bacanja i igrati dalje. LeBron se u takav način ne bi mogao uklopiti. On se samo može potužiti zbog faula. To je sve što danas igrači rade, samo se žale", dodao je Rodman.

Na koncu je stiglo pitanje kako bi Miami prošao u okršajima s Bullsima iz 90-ih godina?

"To ne bi bilo pravo natjecanje. Heat ima više talenta nego smo ga mi imali, ali mi smo imali pametnije igrače. To je sve što smo imali, pametne igrače. Ja bih Chrisa Bosha bez problema neutralizirao. Ma, to čak nije nikakav problem. A, recite mi, kako bi se to Dwyane Wade mogao nositi sa Scottiejem Pippenom? Kako? Scottie bi lako čuvao LeBrona Jamesa. Ne znam kako bi oni mogli čuvati Jordana i Pippena", zaključio je Rodman.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider