Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kakva pohvala

LeBron: Dražen je najbolji stranac koji je ikad igrao u NBA-u!

Kada je Dražen Petrović igrao u NBA ligi LeBron James bio je klinac u prvim razredima osnovne škole...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No, najvećoj košarkaškoj zvijezdi današnjice nije promakao Draženov utjecaj na američku košarku i talent kojim je u svoje doba oduševio svijet.

Upitan na All Star vikendu što misli tko je najbolji stranac koji je ikada igrao u NBA-u LeBron je prvo rekao Dirk Nowitzki, no u čas se predomislio.

''Dražen je bio veliki strijelac, brz i ničeg se nije bojao. Nije se bojao šutirati, nije se bojao trenutka... Ničeg se nije bojao'', kazao je LeBron James i iznenadio američke novinare.

Dražen Petrović proglašen je najboljim šuterom u 35 godina košarke u New Jerseyju, gdje je igrajući za Netse ostavio i najveći trag u NBA-u.

Petrović je za Netse igrao od sezone 1990/1991 pa sve do 1993. godine, kada je kao 28-godišnjak tragično preminuo u prometnoj nesreći. U dvije sezone provedene u New Jerseyju Petrović je u prosjeku postizao preko 20 koševa u svakoj utakmici. Inače, Petrovićev dres je tek jedan od pet koji je klub iz New Jerseyja umirovio. (TS / VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider