Košarka
SPORTOVI
Košarka
Velika večer Warriorsa

Lakersi 'pometeni', San Antonio i Miami 'metlom' do polufinala

Košarkaši Miami Heata i San Antonio Spursa 'metlom' su se plasirali u konferencijska polufinala NBA lige, dok jedna pobjeda od prolaza dijeli New York Knickse i Golden State Warriorse...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Miami je u četvrtoj utakmici serije protiv Milwaukeeja slavio u gostima 88-77 i tako prvi put 'pomeo' protivnike 4-0 u nekoj seriji doigravanja u eri 'velike trojke' (James, Wade, Bosh).

''Bio je to naš sljedeći veliki korak što se tiče rasta. Tako je teško pobijediti u gostima u doigravanju, posebice kada se netko bori za život'', komentirao je LeBron James, koji je predvodio aktualne prvake do plasmana u polufinale Istočne konferencije sa 30 koševa, 8 skokova i 7 asistencija. Sjajnu je pomoć imao u Rayu Allenu koji je bivšoj momčadi zabio 16 koševa (trice 4-7), pa se tako izostanak Dwyanea Wadea (desno koljeno), koji je propustio tek drugu utakmicu u doigravanju u karijeri, nije osjetio. Kod Milwaukeeja je prednjačio Monta Ellis s 21 košem.

Miami je sve utakmice protiv Milwaukeeja dobio sa dvoznamenkastom prednošću, a u polufinalu će igrati protiv pobjednika ogleda između Chicaga i Brooklyna.

Također u Istočnoj konferenciji Boston Celticsi su izbjegli 'metlu' domaćom pobjedom protiv New York Knicksa 97-90 u produžetku. Iako su početkom treće četvrtine zaostajali 20 koševa Knicksi su se uspjeli vratiti u susret. Junak susreta bio je Jason Terry, koji je zabio devet od svojih 18 koševa ukupno u produžetku. Paul Pierce predvodio je Celticse sa 29 koševa, dok je Jeff Green dodao 26. Kod Knicksa, koji su igrali bez suspendiranog J.R. Smitha (lakat Terryju), uobičajeno je prednjačio Carmelo Anthony sa 36 koševa, ali za taj mu je učinak bilo potrebno 35 lopti. Raymond Felton ubacio je 27 koševa.

Celticsi pokušavaju postati prva momčad u povijesti NBA lige koja je nadoknadila deficit od 0-3 u nekoj seriji doigravanja, dok Knicksi pokušavaju dohvatiti prvu pobjedu u seriji doigravanja nakon 13 godina. Peta utakmica serije na rasporedu je u srijedu u New Yorku.

U Zapadnoj konferenciji San Antonio je slavio na gostovanju kod Los Angeles Lakersa u Staples Centeru 103-82. Lakersi su 'pometeni' u prvoj seriji doigravanja po prvi puta nakon 1967. godine, te su na taj način okončali sezonu iz noćne more. Bez ozlijeđenih Kobea Bryanta, Stevea Nasha, Mette World Peacea, Stevea Blakea i Jodiea Meeksa Lakersi nisu imali šanse protiv Spursa koji su sve utakmice serije dobili s dvoznamenkastom razlikom.

Povrh svega, početkom treće četvrtine Lakersima je izbačen Dwight Howard zbog svađanja. Tony Parker predvodio je Spurse sa 23 koša, DeJuan Blair dodao je 13, Tim Duncan 11 koševa i 6 skokova. Kod Lakersa je najučinkovitiji bio Pau Gasol sa 16 koševa, 8 skokova i 5 asistencija. U polufinalu Spursi čekaju boljeg iz ogleda između Denvera i Golden Statea, a ondje Warriorsi vode 3-1 u seriji.

Stephen Curry vodio je Warriorse do domaće 115-101 pobjede u četvrtoj utakmici ubacivši 22 od 31 koša ukupno u spektakularnoj trećoj četvrtini u kojoj je pogodio pet trica. Usprkos ozljedi gležnja Curry je iz igre gađao 10-16, uključujući 6-11 s linije za tri poena, a pridodao je i 7 asistencija. Jarrett Jack dodao je 21 koš i 9 asistencija, a Andrew Bogut 12 koševa i 5 skokova za Warriorse, koji imaju priliku dovršiti posao u petoj utakmici, u utorak u Denveru, te tako doći do tek druge pobjede u seriji doigravanja u klupskoj povijesti od 1991. godine.

Ty Lawson ubacio je 26 koševa kod Nuggetsa, a Andre Iguodala 19. (TS)

NBA doigravanje, konferencijski četvrtfinale, nedjelja:

Istočna konferencija

Milwaukee (8) - Miami (1) 77-88 (Ellis 21k, 8a / James30k, 8s, 7a, Allen 16k, 7s)

(Miami je dobio seriju 4-0)

Boston (7) - New York (2) 97-90, produžetak (Pierce 29k, 8s, 6a, Green 26k / Anthony 36k, 7s)

(New York vodi u seriji 3-1)

Zapadna konferencija

LA Lakers (7) - San Antonio (2) 82-103 (Gasol 16k, 8s, 5a / Parker 23k, Blair 13k)

(San Antonio je dobio seriju 4-0)

Golden State (6) - Denver (3) 115-101 (Curry 31k, 7a, Jack 21k, 9a / Lawson 26k)

(Golden State vodi u seriji 3-1)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider