Košarka
SPORTOVI
Košarka
završnica u zadru

Kup Krešimira Ćosića: Cedevita zna suparnika Zadar čeka Cibonu ili Jolly

Poznati su parovi završnice Kupa Krešimira Ćosića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite i riječkog Kvarnera 2010 sastat će se 17. veljače u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića, dok domaćin Zadar čeka boljeg iz dvoboja šibenskog Jollyja JBS-a i Cibone koji će biti odigran 10. veljače. Tako je odlučeno ždrijebom održanim u utorak u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS).

Za domaćina završnog turnira 25. izdanja Kupa Krešimira Ćosića izabrani su Košarkaški savez Zadarske županije i tvrtka Sport Event - Zadar, a igrat će se u zadarskom Sportskom centru Višnjik, u dvorani Krešimir Ćosić. Polufinalni dvoboji su na rasporedu 17. veljače. Od 17.30 sati igrat će Cedevita i Kvarner 2010, a od 20 sati Zadar i bolji iz dvoboja Jolly JBS - Cibona. Finalna utakmica na rasporedu je 18. veljače, s početkom u 19 sati. Sve utakmice bit će prenošene na HTV4.

Već prema tradiciji, parove polufinala izvukao je Krešimir Petar Ćosić, sin pokojnog Kreše Ćosića, u nazočnosti svoje majke Ljerke, čelnika HKS-a i predstavnika klubova.

"Nama je čast biti ovdje, sudjelovati u cijelom događanju. Drago mi je da se Kup vratio u Zadar, iako je lijepo bilo i u Vukovaru, gdje je bilo posebno ozračje. Neka atmosfera bude kao što je bila kad je Krešo igrao u Zadru", rekla je Ljerka Ćosić.

Ždrijebom koji može donijeti reprizu prošlogodišnjih polufinala, ako Cibona izbori plasman na završnom turniru, najmanje su zadovoljni bili Riječani.

"Jako drago da se Kup vraća u Zadar. Jedino mi nije drago što je Krešo izvukao Cedevitu, kao prošle godine. Nadam se da ćemo bolji otpor pružiti nego prošle godine", rekao je Nenad Maravić, tehniko Kvarnera 2010.

"Nama je izuzetna čast da sudjelujemo na završnom turniru. Znamo da zadarska publika može napraviti sjajnu atmosferu. Košarka se vraća tamo gdje joj je mjesto", prokomentirao je direktor Cedevite Davor Užbinec.

Cibonu je na ždrijebu predstavljao izvršni dopredsjednik Aleksandar Petrović, ali se suzdržao od izjava iz respekta prema šibenskom Jollyju JBS-u, budući da Cibona još mora izboriti nastup u Zadru.

Sportski direktor Zadra Branko Skroče veseli se festivalu košarke u Zadru i povratku Kupa u Krešin grad.

"Vjerujem da možemo izboriti plasaman u finale, bez obzira tko će nam biti suparnik. Cedevitu smo ove sezone već dvaput pobijedili, pa mislim da možemo i treći", optimističan je Skroče koji se nada gromoglasnoj podršci Tornada.

Ulaznice za završni turnir bit će u prodaji na blagajnama SC Višnjik po cijeni od 30 kuna za dvije polufinalne utakmice te 30 kuna za finale, dok će dvodnevni paket stajati 50 kuna. Pretplatnici za utakmice KK Zadar imat će besplatan ulaz.

Zadar je posljednji put bio domaćin završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića u veljači 2009. godine, kad je naslov osvojila Cibona. Prošlogodišnji naslov osvojen na turniru u Vukovaru pobjedom u finalu nad Zadrom (86-82) brani zagrebačka Cedevita, koja je Kup Krešimira Ćosića osvajala u tri od posljednja četiri izdanja (2012, 2014. i 2015.). Najuspješnija momčad je Cibona sa sedam naslova uz još osam nastupa u finalu, dok Zadar ima šest trofeja i šest poraza u finalima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider