Košarka
SPORTOVI
Košarka
Trguj i ne proizvodi!

Krah najskupljeg projekta u regiji: 'Oni će ući u almanahe!'

Ni jednog hrvatskog kluba neće biti na „Final Fouru“ košarkaške ABA lige. Cedevita, od koje se najviše očekivalo jer ima najveći proračun u regionalnoj ligi, ispala je iz kombinacija za Euroligu. Očito je da klub, koji su ove sezone vodila tri trenera, te koji je promijenio velik broj igrača, trese kriza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Sedam razlike, minuta i pol do kraja i - kraj Cedevite. Do kraja igra samo Partizan. Suci bježe po dvorani, Aco podnosi ostavku na konferenciji za medije. S obzirom na sve - ne čudi nas da su neki ostali bez teksta“, iskreno će ponajbolji košarkaš Cedevite Marko Tomas.

Na naš poziv, sportski direktor Matej Mamić odgovara: ''Može kratko?“ A glavni financijer Cedevite Emil Tedeschi: „Nemam komentar.“

Prošle četiri utakmice Cedevita gubi nakon što je imala osjetno vodstvo. Slučajno, nesretno - sigurno nije.
''Da su na toj razini uložene energije igrali ove prethodne utakmice, podobijali bi ih sve - to je prva stvar nad kojoj se trebaju zamisliti igrači'', ističe Zoran Čutura, proslavljeni košarkaš šampionske Cibone iz 80-tih godina, a danas vrstan košarkaški novinar.

Cedevitin krilni centar Predrag Šuput priznaje:
''Nikad nisam volio kada puno igrača dolazi, pa odlazi, pa se trener mijenja pa drugi trener. U suštini je loše napravljena selekcija od početka i tako cijele godine'', iskreno će Šuput.
O karakteru momčadi dovoljno govori podatak da ih je u završnici porazila momčad koja od iskustva ima možda slovo - i. ''Cedevitu je formalno iz Eurolige izbacila momčad koja nema starijeg igrača od 24 godine'', podsjeća Čutura.

Cedevita je imala budžet oko tri milijuna eura, uvjerljivo najviše u regiji. Kako košarkaška legenda kaže - to je simbol politike hrvatske košarke. Trguj - ne proizvodi.
''On će ući u almanahe i ovo će generacija time biti obilježena. Međutim, ovo je logična posljedica svega što se događalo u hrvatskoj košarci posljednjih 20 godina'', zaključuje Čutura.

I nije teško "prokljuviti" neke razloge. Cedevita ima trening kompleks na velesajmu i 400 djece u njemu. U prvoj momčadi nema ni jednog. Puno se potrošilo, dobilo se malo i ništa.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider