Košarka
SPORTOVI
Košarka
24. titula u Kupu kralja

Košarkaški El Clasico: Real nakon drame do naslova u Kupu

Do 24. naslova pobjednika španjolskog košarkaškog kupa igrači Real Madrida stigli su na krajnje dramatičan način: košem Sergija Llulla sekundu prije kraja, a potom promašajem Ante Tomića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U neizvjesnoj utakmici u kojoj nijedna momčad nije ostvarila značajniju prednost Real Madrid je zbog pogrešaka u završnici susreta umalo propustio uzeti naslov pobjednika, no ipak je u Malagi slavio sa 77-76. Na ulasku u posljednju minutu Real je poveo 75-68, ali je 20 sekundi prije kraja Barcelona u svojim rukama imala prednost 76-75!

Najprije je Brad Oleson zabio tricu za smanjenje na 71-75, potom je Marcelinho Huertas, nakon Olesonova skoka u napadu, zabio za 73-75, da bi nakon minute odmora i ukradene lopte Joeyja Dorseyja Oleson još jednom zabio, te iznudio dodatno slobodno bacanje kojim je Barcelona povela.

Real je bez minute predaha krenuo u napad, Sergio Rodriguez je dodao loptu za Llulla, a ovaj je ubacio dvicu za vodstvo 77-76 sekundu prije kraja. Barcelona je potom pozvala minutu odmora, lopta je nakon dogovora išla na Tomića, koji je promašio.

Hrvatski je centar za poraženu momčad ubacio 14 poena uz prilično loš šut iz igre - 5-15 za dvicu. Pogodio je 4 od 5 slobodnih bacanja, te je pridodao devet skokova za 26 minuta na parketu. Drugi hrvatski reprezentativac u finalu, Dontaye Draper, je u redovima Reala proveo na parketu 12 minuta, te je sudjelovao s pet poena, skokom i dvije asistencije. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider