Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zaista nevjerojatno

Čuda su moguća: Pogledajte jedan od najluđih preokreta u povijesti košarke

Košarkaški Nevade izveli su jedan od najnevjerojatnijih preokreta u povijesti sveučilišne košarke, ali i šire.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bez obzira na to pobjeđivali s dva ili 14 razlike, nijedan rezultat u košarci nije siguran dok ne istekne vrijeme. Međutim, za stići vodstvo koje su imali košarkaši sveučilišta New Mexico stvarno je bilo potrebno čudo. Oni su, naime, nešto više od minutu prije kraja imali vodstvo od 14 razlike (90-76) protiv Nevade i uspjeli su izgubiti utakmicu.

11 koševa razlike koje je Nevada nadoknadila u manje od 60 sekundi drugi je najveći povratak u povijesti NCAA košarke. Rekord je postavilo sveučilište Texas A&M u drugoj rundi završnog NCAA turnira prošlog ožujka, kada je u istom vremenu nadoknadilo 12 koševa protiv Northern Iowe.

Nevada je na kraju slavila u produžetku 105-104, ali i za to je bio potreban još jedan preokret. Naime, New Mexico je zabio sedam od prvih devet koševa u produžetku i vodio dva razlike prije zadnjeg ''time-outa'' i lopte za Nevadu. No, nije bilo dovoljno.

''Bio sam trener na sveučilištu, u NBA-u i inozemstvu, ali nikad nisam vidio nešto slično'', izjavio je trener Nevade Eric Musselman čija je momčad nadoknadila 25 razlike 11 minuta prije kraja utakmice, od čega 19 u zadnje četiri minute i 14 u nešto više od minute.

''Imam 52 godine i ovo mi je poruka da je u sportu stvarno sve moguće'', rekao je presretni Musselman.

Košarkaši Nevade napustili su dvoranu vjerujući kako ubuduće mogu nadoknaditi bilo koji zaostatak. Pa i onaj koji naizgled sliči znanstvenoj fantastici, jer sport piše nevjerojatne priče.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider