Košarka
SPORTOVI
Košarka
Velika večer New Yorka

Knicksi pomeli Indianu, Memphis stigao do 'breaka' protiv Oklahome

Košarkaši New Yorka deklasirali su Indianu sa 105-79 i izjednačili polufinalnu seriju Istočne konferencije NBA lige na 1-1. U polufinalu Zapada Memphis je slavio u Oklahoma Cityju s 99-93…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Knicksi su se na impresivan način revanširali Pacersima za poraz dva dana ranije iako dugo nije izgledalo da bi neka od momčadi mogla doći do uvjerljive pobjede. Gosti su tri minute i 28 sekundi prije kraja treće četvrtine poveli sa 64-62, a onda je uslijedio rijetko viđeni uragan. Knicksi su sa svih strana zasuli koš Indiane, predvođeni dakako Carmelom Anthonyjem, te serijom 30-2 (!) odjurili do trijumfa.

Anthony je u toj seriji postigao čak 16 koševa, a dvoboj je zaključio s 32 poena i devet skokova. Iman Shumpert je dodao 15, a Raymond Felton 14 koševa. Paul George je ubacio 20, a David West 13 koševa za Pacerse.

New York je prvi put nakon 9. lipnja 1999. ubacio više od 100 koševa u doigravanju, a zanimljivo je da je i tada ''žrtva'' bila Indiana (101-94). Također, ovo je najveća razlika s kojom su Knicksi slavili u doigravanju još od pobjede protiv Detroita (109-75) 1992. godine. Treća utakmica između Indiane i New Yorka igra se u subotu u Indianapolisu.

Kevin Durant i Mike Conley ostali su milimetar do triple-double učinka u sudaru Oklahome i Memphisa, ali puno je manje na koncu za propuštenom prilikom žalio Conley. Njegova je momčad slavila s 99-93 i izjednačila seriju na 1-1, a sin nekadašnjeg olimpijskog pobjednika u troskoku se pretvorio u junaka večeri. Pogodio je Conley manje od dvije minute prije kraja tricu, pa potom ubacio još jedan koš iz igre te jedno od dva slobodna bacanja. U isto vrijeme Durant je promašio svoja posljednja tri šuta, uključujući i dvije trice.

Conley je na koncu ubacio ukupno 26 koševa, te dodao deset skokova i devet asistencija. Marc Gasol mu se priključio s 24 poena, a Zach Randolph je dodao 15. Durant je s druge strane završio utakmicu s 36 koševa, 11 skokova i devet asistencija, a najveću šutersku pomoć je u utorak imao u veteranu s klupe Dereku Fisheru (19 koševa). Treći je ogled ovih suparnika na rasporedu u subotu u FedEx Forumu u Memphisu. (TS)

NBA doigravanje, konferencijski polufinale:

Istočna konferencija

New York (2) - Indiana (3) 105-79 (Anthony 32k, 9s, Shumpert 15k / George 20k, West 13k)

Serija je izjednačena na 1-1

Zapadna konferencija

Oklahoma City (1) - Memphis (5) 93-99 (Durant 36k, 11s, 9a, Fisher 19k / Conley 26k, 10s, 9a, Gasol 24k)

Serija je izjednačena na 1-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider