Košarka
SPORTOVI
Košarka
PANIKA U WARRIORSIMA

"Splash Brothersi" ne pamte ovakvu krizu

Ozljeda Kevina Duranta je ozbiljno narušila produktivnost kompletne momčadi Golden State Warriorsa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sezona Golden State Warriorsa je sasvim neočekivano krenula silaznom putanjom. Nesretna ozljeda koljena Kevina Duranta, kojemu je Zaza Pačulia sletio na nogu, je pokvarila sve planove Warriorsa i ugrozila njihovu vodeću poziciju na Zapadu.

Da bi doveli Duranta, Warriorsi su se morali odreći niza kvalitetnih igrača – Andrewa Boguta, Harrisona Barnesa, Festusa Ezelija, Moa Speightsa i Leandra Barbose. Bez njih u sastavu Warriorsi ne mogu „kopirati“ igru iz prošle sezone, a napad građen oko Duranta je doživio osjetan pad – od najboljeg u ligi prije ozljede je pao na 25. mjesto nakon nje, a pati i obrana budući da se radi o prvom skakaču i blokeru momčadi.

Već godinama nije viđena ovako loša forma Dubsa

Od sezone 2014./2015. Warriorsi su samo sedam puta zabili manje od 90 koševa. U ožujku imaju već tri takve utakmice, iako je jedna od njih pomalo bizaran susret protiv San Antonio Spursa. Utakmicu velikih uloga koja bi mogla biti ključna u borbi za vrh konferencije su odigrale rezervne momčadi zbog kombinacije ozljeda i umora glavnih zvijezda.

Rezerve Spursa su lagano slavile sa 107-85 i nanijele Warriorsima treći uzastopni poraz. Prvi je to niz Warriorsa od tri uzastopna poraza u regularnoj sezoni od 2013. godine. Bez Duranta su pobijedili samo New York i Atlantu; ozlijedio se u utakmici protiv Wizardsa koju su izgubili, kao i sljedeću protiv Bullsa. Bio je to prvi put da su Warriorsi uzastopno gubili utakmice regularne sezone od travnja 2015. godine.

„Splash Brothersi“ postali „Brick Brothersi“

Bez Duranta je protivnicima puno lakše zatvoriti „Splash Brotherse“ Klaya Thompsona i Stepha Curryja. Njih protivničke momčadi mogu zatvarati s više igrača budući da od ostatka momčadi ne prijeti prevelika opasnost, a rezultat je loša šuterska forma kakva se ne pamti od ove dvojice ubojitih strijelaca.

Oni su u posljednjih šest odigranih susreta pogodili 33 od 120 trica, što je prosjek od 27.5 posto. Veliki pad za igrače koji u karijeri pogađaju preko 40 posto trica i veliki problemi za trenera Stevea Kerra koji hitno mora nešto mora „iskemijati.“

Curryjeva kriza je počela i utakmicu prije Durantove ozljede kada je protiv Šarićevih 76ersa promašio svih 11 pokušaja za tricu. Međutim, kompletni Warriorsi su tada nadoknadili njegov loš dan i izborili pobjedu.

Napad Warriorsa je bez Duranta otupio i zaustavljaju ga i prosječne momčadi, a pravi bi problemi mogli nastati protiv puno čvršćih playoff obrana . Pogotovo ako Warriorsi izgube prvo mjesto što izgleda kao vrlo realan scenarij, a u prvom krugu jakog Zapada ih dočekaju neugodni Oklahoma City Thunderi ili Memphis Grizzliesi. Momčad koja je uoči sezone izgledala kao „dream team“ je „preko noći“ upala u velike probleme i može se samo nadati da će se Durant što prije vratiti na parket.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider