Košarka
SPORTOVI
Košarka
Denver razbio Chicago

Klasik pripao Celticsima: Boston pregazio Lakerse!

Košarkaši Boston Celticsa sinoć su u svom TD Gardenu isprašili velike rivale Los Angeles Lakerse 116:95 i tako upisali šestu uzastopnu pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako Celticsi i Lakersi više ne dominiraju NBA ligom niti su među boljim momčadima, riječ je o vječitom rivalitetu dviju najtrofejnijih momčadi koji su se u NBA finalima kroz povijest susretali 12 puta.

Ozljeda prvog playmakera Rajona Ronda (ligamenti koljena) kao da je probudila dodatan motiv kod Celticsa koji otad ne znaju za poraz i koje je protiv Lakersa predvodio Paul Pierce sa 24 koša, od kojih je 12 zabio u posljednjoj četvrtini (uz 7 skokova i 6 asistencija).

"Kada god igrate protiv Lakersa uvijek je dobar osjećaj prirediti im dobro staro mlaćenje u vašoj kući. Nema veze u kojem smjeru momčadi idu, ovo će uvijek biti rivalitet", komentirao je Pierce.

Jeff Green (19 koševa) i Jason Terry (15) dali su kvalitetan doprinos ušavši s klupe, dok je Kevin Garnett sa 15 koševa prešao magičnu granicu od 25.000 koševa u karijeri, čime je postao 16. igrač u povijesti lige kojem je to uspjelo.

Lakersima se u sastav vratio Dwight Howard (propustio tri utakmice zbog ozljede desnog ramena), ali nije bilo Paua Gasola koji je izvan pogona na neodređeno zbog problema sa desnim stopalom. U njihovim je redovima jedini raspoložen bio Kobe Bryant koji je ubacio 27 koševa (šut iz igre 9/15) uz 7 skokova. Howard je primjerice susret završio sa 9 koševa i 9 skokova prije nego li je pet minuta prije kraja skupio šestu osobnu pogrešku, dok je Metta World Peace utakmicu završio sa 5 koševa i mizernim šutom iz igre 2/13.

"Prvo poluvrijeme bilo je jednako loše kao i drugo. Razočaravajuća izvedba od početka do kraja", komentirao je Steve Nash (9 koševa i 5 asistencija) nakon što je Lakersima prekinut niz od tri uzastopne pobjede.

U drugoj odigranoj utakmici večeri Denver Nuggetsi su još uvjerljivije na domaćem parketu savladali Chicago Bullse 128:96 i tako produljili svoj pobjednički niz na brojku osam. Wilson Chandler bio je najefikasniji igrač Nuggetsa sa 24 koša koje je ubacio u samo 19 minuta. Kenneth Farried ubacio je 21 koš uz 12 skokova, te se istaknuo nizom atraktivnih zakucavanja, dok je Ty Lawson upisao 16 koševa i 12 asistencija.

Nuggetsi su u susretu vodili i sa 35 koševa razlike, a pitanje pobjednika u nijednom trenutku nije dolazilo u pitanje. Bullsima je 128 primljenih koševa najviše u sezoni, a prethodno su im najviše zabili Houston Rocketsi (120). Najbolji u njihovim redovima, u koje se vratio centar Joakim Noah nakon oporavka od ozljede desnog stopala, bio je čovjek s klupe Daequan Cook sa 19 koševa, dok je Carlos Boozer ubacio 18.

 

NBA liga, četvrtak:

Boston - LA Lakers 116:95 (Pierce 24k, 7s, 6a, Green 19k / Bryant 27k, 7s)

Denver - Chicago 128:96 (Chandler 24 k, Farrid 21k, 12s / Cook 19k)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider