Košarka
SPORTOVI
Košarka

KK Split postaje d.d., Rađa ostaje predsjednik

Košarkaški klub Split CO preoblikovat će se u dioničarsko društvo u kojem će većinski vlasnik biti Grad Split, dakle na jednak način kao što je obavljena pretvorba u Hajduku, službeno je potvrđeno na zasjedanju Skupštine kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trostruki europski prvak će tako biti prvi košarkaški klub u Hrvatskoj u kojem će biti obavljena pretvorba u dioničarsko društvo.

Predsjednik kluba Dino Rađa izvijestio je kako je sukladno Zakonu o športu Ministarstvo športa dalo odobrenje da se klub pretvori u dioničarsko društvo.

'Nedavno smo imali sastanak s gradskim čelnicima Splita i razgovarali smo o pretvorbi. Ispunjeni su uvjeti za to i nadam se da će ona završiti kao što je to bio slučaj i s pretvorbom u Hajduku', kazao je Rađa.

Rađa je prošlog tjedna najavio kako se na današnjoj Skupštini raspravljati o njegovoj ponuđenoj ostavci na dužnost predsjednika kluba nakon što je ostavku podnio doskorašnji trener Slobodan Subotić kojeg je Rađa doveo u klub prije dvije godine. No, Skupština kluba o tomu danas nije raspravljala, a sudionici zasjedanja su rekli kako to znači da Rađina ponuđena ostavka nije prihvaćena.

Direktor kluba Petar Škovrlj je najavio kako će tijekom siječnja ili početkom veljače 2009. godine klub sklopiti ugovor s Gradom o pravima igranja u dvorani, odnosno o korištenju sportske dvorane u Splitu.

'Nakon toga pristupit će se izradi elaborata o cjelokupnoj vrijednosti kluba neophodnoj za njegovu pretvorbu. Većinski vlasnik KK Split bit će Grad Split', kazao je Škovrlj koji je izvijestio i da će tijekom 2009. klub obnoviti ugovore s dosadašnjim sponzorima.

Škovrlj je napomenuo i kako će se KK Split ubuduće usredotočiti na veću suradnju s košarkaškim klubovima u Dalmaciji radi razvoja košarke u tom dijelu Hrvatske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider