Košarka
SPORTOVI
Košarka
Drugi put u karijeri

Kirilenko izabran za najboljeg europskog košarkaša godine

Rus Andrej Kirilenko, 31-godišnji krilni igrač Minnesota Timberwolvesa, izabran je za najboljeg europskog košarkaša prošle godine u izboru FIBA Europe…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kirilenko je ovu nagradu osvojio drugi puta u karijeri, nakon 2007. godine. Krajem 2011. godine, zbog ''lockouta'' u NBA ligi Kirilenko se vratio u moskovski CSKA, te je u tom klubu ostao do kraja prošle sezone. Doveo ga je do finala Eurolige, u kojoj je bio proglašen za najkorisnijeg igrača lige (MVP), te za najboljeg defenzivnog igrača lige. Usto je s CSKA-om prošle sezone osvojio VTB ligu i rusko prvenstvo.

Struka je Kirilenku u anketi dodijelila 356 bodova, što mu je bilo dovoljno za pobjedu. Drugo mjesto osvojio je španjolac Pau Gasol sa 348 bodova, a treće Grk Vassilis Spanoulis sa 305 bodova.

Talijan Danilo Gallinari dobio je najviše glasova navijača (14.066), ali je u ukupnom redoslijedu (računao se prosjek iz zbroja bodova struke i glasova navijača) zauzeo šesto mjesto, jer je dobio tek 30 bodova od struke. Uz spomenutu trojicu ''na postolju'', ispred njega su još Francuz Tony Parker i Španjolac Marc Gasol.

Među 10 najboljih nema niti jednog hrvatskog košarkaša… (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider