Košarka
SPORTOVI
Košarka
Najveći kandidat za MVP-a

Nezaustavljivi Durant izjednačio NBA rekord s još petoricom velikih

Sjajni košarkaš Oklahoma City Thundera Kevin Durant nezaustavljivo uništava suparnike u NBA ligi. U pobjedi nad aktualnim prvakom Miamijem u srijedu navečer 112-95 ubacio je 33 poena…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ohlahoma City u toj je utakmici stigao do devete uzastopne pobjede. Durant je, pak, u 12. utakmici zaredom postigao najmanje 30 koševa, a posljednji kojem je takvo što uspjelo je Tracy McGrady koji je u sezoni 2002/03 u 14 dvoboja u nizu ubacivao 30 ili više.

No, još je zanimljivije istaknuti da je Durant u zadnjih osam utakmica u kojima je postigao 30 koševa ili više (nije sudjelovao u pobjedi nad Bostonom, to je ta deveta u pobjedničkom nizu Thundera), redovito pobjeđivao sa svojom momčadi. Time je izjednačio jedan NBA rekord i postao šesti igrač u povijesti koji je u osam uzastopnih ogleda u osnovnom dijelu sezone zabio minimalno 30 koševa, a da su pritom momčadi tih igrača dobile svaku od tih utakmica.

Prethodna petorica kojima je to pošlo za rukom su Elgin Baylor (u sezonama 1961-62 i 1962-63 s Lakersima), Moses Malone (1981-82 s Rocketsima), Michael Jordan (1995-96 s Bullsima), Shaquille O'Neal (2000-01 s Lakersima) i Amar'e Stoudemire (2010-11 s Knicksima). (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider