Košarka
SPORTOVI
Košarka
green drugi

Leonard ponovno pomeo konkurenciju: Najbolji igrač obrane u NBA ligi

Drugu sezonu zaredom nema ravnog Kawhiju Leonardu kada je obrana u pitanju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krilni igrač San Antonio Spursa Kawhi Leonard proglašen je najboljim obrambenim igračem NBA lige drugu sezonu zaredom. Leonard je postao prvi košarkaš, koji nije centar, nakon Dennisa Rodmana (1989-1991) koji je dvije sezone uzastopno ponio titulu najboljeg obrambenog igrača lige.

Košarkaš San Antonio Spursa osvojio je 84 od 130 prvih glasova, te je sveukupno sakupio 547 glasova od sportskih novinara iz SAD-a i Kanade. Leonard je slavio ispred krilnog centra Golden State Warriorsa Draymonda Greena, koji je osvojio 44 prva glasa i sveukupno 421 glas. Treće mjesto sa svega 83 glasa osvojio je centar Miami Heata Hassan Whiteside.

Kawhi Leonard je s 1,78 osvojenih lopti, 5,5 skokova te jednom blokadom u prosjeku predvodio najbolju obranu lige koja je dopuštala suparnicima 92,9 koševa po utakmici. Uz uobičajeno visok obrambeni učinak, Leonard je ove sezone popravio i svoju napadačku statistiku s prosjekom od 21,2 koša i 2,6 asistencija po utakmici.

Leonardov San Antonio (67-15) predvodio je ligu u rubrici najmanje primljenih poena po susretu s prosjekom od 92.9. Kada je bio na parketu Spursi su imali defanzivni rejting 94.9, dok su bez njega bili na 99.2.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider