Košarka
SPORTOVI
Košarka
Turnir u New Yorku

Veliki hrvatski talent među 10 najboljih u Europi: Ide Jordanu u goste

Najveći košarkaški talenti iz Europe okupili su se u Barceloni, a među najboljih deset koji će otputovati u New York i zaigrati na Jordan Brand Classicu jest i mladi košarkaš Cedevite, Karlo Matković.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na europskom izdanju košarkaškog kampa Jordan Brand Classic koji se ove godine održao u Barceloni sudjelovalo je 40 najboljih igrača iz cijele Europe, a među njima i dva hrvatska predstavnika, i to Matej Rudan iz Cibone te Karlo Matković iz Cedevite.

Hrvatski mladi košarkaši još jednom su ostavili sjajan dojam, a Karlo Matković, 16 godišnji košarkaš, koji nastupa za kadete KK Cedevite Zagreb, izborio je mjesto među njih 10 koji će sudjelovati na Jordan Brand Classicu, od 11. do 15. travnja u New Yorku.

„Uistinu sam uzbuđen što sam odabran među top 10 igrača Europe i što sam dobio priliku otputovati u New York na Jordan Brand Classic. Bilo je teško, ali kada sam čuo svoje ime pomislio sam “ovo će se stvarno dogoditi”, izjavio je Karlo Matković.

Tijekom kampa igrači su trenirali s iskusnim trenerima pod vodstvom uglednog trenera Ganona Bakera te su imali priliku posjetiti Barcelonin trening kompleks kao i nogometni stadion Camp Nou. Među trenerskom elitom, na Jordan Brand Classsicu prisustvovali su i legendarni košarkaši Ray Allen i Jack Sikma.

Nakon All Star utakmice odlučeno je da će Europu predstavljati: Karlo Matković (Hrvatska), Glas Gregor (Slovenija), Digbeu Tom (Francuska), Maledon Theo (Francuska), Hayes Kilian (Francuska), Rogkavopoulos Nicolas (Grčka), Bruhnke Kay (Njemačka), Enaruna Tristan Odosa (Nizozemska), Queeley Karem (Velika Britanija), Pradilla Gayan Jaime (Španjolska).

Među zvijezdama na Jordan Brand Classic kampu ranije su sudjelovali i hrvatski igrači, Mario Hezonja, Marko Arapović, Lovro Mazalin. Godinama na Jordan Brand Classicu sudjeluju najbolji svjetski i američki igrači svoga godišta među kojima svakako valja istaknuti Jonasa Valanciunasa, Enesa Kanter, Nikolu Mirotica, Carmela Anthonya, Chrisa Paula, i Blakea Griffina.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider