Košarka
SPORTOVI
Košarka
Svladali Talijane

Kao '95. u Ateni: Hrvatska protiv Litve za finale Eurobasketa!

Košarkaši Litve pobijedili su Italiju 81:77 u zadnjoj četvrtfinalnoj utakmici na Europskom prvenstvu u Sloveniji, te izborili polufinalni ogled protiv Hrvatske u petak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Litavci su bolje otvorili utakmicu, poveli 9:2, te je držali prednost cijelo prvo poluvrijeme. Ipak, Talijani su u završnici prvog dijela uhvatili priključak, pa su Litavci na veliki odmor otišli samo s minimalnom prednošću, 40:39.

>> Košarkaši pišu povijest: HRVATSKA nakon 18 godina izborila POLUFINALE! 

>> Repeša i Ukić presretni: 'Ovo je predobro da bi sad stalo'

Nakon treće četvrtine je Italija vodila 58:57, ali je sterilnost u napadu na početku zadnjeg perioda igre koštala Azzurre polufinala. Litavci su zadnju četvrtinu otvorili sa serijom 15:0, a Talijani su punih šest minuta u tom periodu bili bez koša. U završnici su ipak malo priprijetili, ali je Pietro Aradori zabrljao svaki put kada bi se njegovoj momčadi ukazala kakva-takva šansa da malo jače zakomplicira život suparnicima. To se dogodilo tri puta. Dvaput je promašio polaganja, a jednom izgubio loptu. Ukupno je imao 5 izgubljenih.

Mantas Kalnietis bio je prvo ime Litve sa 17 koševa, 7 skokova i 5 asistencija. Renaldas Seibutis također je postigao 17 koševa za Litvu, uz 6 skokova. U Italiji su najbolji strijelci bili Marco Belinelli s 22 koša i Alessandro Gentile s 15.

Hrvatska je zadnji puta u polufinalu Europskog prvenstva bila 1995. godine u Ateni. I tada joj je suparnik bila Litva, koja je tom prilikom pobijedila selekciju tadašnjeg izbornika Aleksandra Petrovića s 90:80.

Hrvatska i Litva igrat će u Stožicama u petak od 17.45 sati, a u drugom polufinalu sastaju se Španjolska i Francuska.

Eurobasket, četvrtfinale:

Hrvatska – Ukrajina 84:72

Litva – Italija 81:77

Za poredak od 5. do 8. mjesta:

Slovenija – Srbija 92:74

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider