Košarka
SPORTOVI
Košarka
potpisao na 10 dana

FOTO Kanadski div debitira u NBA ligi: Bit će najviši, izgleda zastrašujuće

Gorostas težak čak 163 kilograma bit će prava pojava i među dvometrašima.

Kanadski košarkaš indijskog porijekla Sim Bhullar, 22-godišnji div od 226 cm dobit će priliku zaigrati u NBA ligi nakon što je u četvrtak potpisao desetodnevni ugovor sa Sacramentom.

Sim Bhullar je rođen u Torontu, ali će postati prvi igrač indijskog porijekla koji je navukao dres nekog NBA kluba, a prvu priliku da se nađe i u postavi imat će u noći s petka na subotu, kad će Sacramento ugostiti New Orleans.

Sacramento je s Bhullarom potpisao inicijalni ugovor u kolovozu prošle godine i poslao ga u svoju filijalu Reno Bighorns, koja se natječe u razvojnoj ligi. Tamo je u 39 utakmica Bhullar imao prosjek od 10,3 poena, 8,8 skokova i 3,9 blokada.

"Mislim da sam spreman", izjavio je Bhullar nakon što je dobio poziv Kingsa i potpisao desetodnevni ugovor.

Osim što je prvi košarkaš indijskih korijena koji će zaigrati u NBA ligi, ovaj gorostas od 226 cm i 163 kg postat će i najviši igrač lige.

"Svjestan sam da će svi ići na mene s obzirom da sam mlad i novak u ligi. Vjerojatno svi žele vidjeti što znači moja visina i mogu li činiti razliku kad sam na terenu", optimističan je 22-godišnji centar koji je na prošlogodišnjem NBA draftu ostao izvan kruga izabranih igrača.

No, svejedno je dočekao ispunjenje svog NBA sna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider