Košarka
SPORTOVI
Košarka
Tri favorita izgubila

Kakvo otvaranje Eurobasketa: Prizemljenje za BiH, senzacija Finske!

Odigrane su prve četiri utakmice Europskog košarkaškog prvenstva u Sloveniji, a među njima i jedna u "hrvatskoj" skupini C u kojoj je Gruzija sa 84-67 svladala Poljsku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gruzijce su do iznenađujuće lake pobjede predvodili Viktor Sanikidze sa 23 koša i 6 skokova, Manučar Markoišvili sa 18 koševa i Giorgi Šermandini sa 13 koševa i 9 skokova. Kod Poljaka je najučinkovitiji sa 12 koševa i 8 skokova bio centar Phoenix Sunsa Marcin Gortat.

Iznenađenja nije manjako niti u ostalim skupinama, pa je tako Bosna i Hercegovina, koju s klupe vodi hrvatski trener Aco Petrović, izgubila na startu od Latvije sa 86-75 u utakmici skupine B.

Latvijci su pogodili 11 trica iz 29 pokušaja, a predvodio ih je Rolands Freimanis sa 24 koša, dok su po tri trice pospremili Dairis Bertans i Rihards Kuksiks. Kod BiH je najefikasniji sa 19 koševa bio Nihad Džedović, dok je Mirza Teletović ubacio 18 koševa.

U skupini D iznenađenje su pak napravili Finci koji su sa 61-55 savladali reprezentaciju Turske. Na dvoznamenkastu su prednost Finci odjurili u drugoj četvrtini koju su dobili 22-11 i više ju nisu ispuštali. Najefikasniji kod Finaca bili su Sasu Salin i Petteri Koponen sa po 12 koševa. Kod Turaka je isto toliko ubacio Ender Arslan.

U skupini A Velika Britanija je nakon produžetka svladala Izrael 75-71, a do pobjede su momčad vodili Kyle Johnson s 22 koša i Kieron Achara sa 18 koševa i 13 skokova. Izraelcima nije pomogao niti double-double učinak Liora Eliyahua od 11 koševa i 14 skokova. (TS)

Europsko košarkaško prvenstvo, 1. kolo:

skupina A

Izrael - Velika Britanija 71-75, produžetak

skupina B

Latvija - Bosna i Hercegovina 86-75

skupina C

Gruzija - Poljska 84-67

skupina D

Turska - Finska 55-61

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider