Košarka
SPORTOVI
Košarka
Razmontirali ih

Kakva večer Reala: Planinić i Barać 'smrznuti' na -46!

Košarkaši madridskog Reala i dalje su savršeni u ovosezonskoj Euroligi. Nakon pet utakmica Real ima u skupini B savršenih 5:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove srijede je Real na oduševljenje domaćih navijača razbio Anadolu Efes sa čak 46 razlike (!), bilo je 103:57. Trebao je to biti derbi skupine B, jer su se sastali prva i druga momčad s ljestvice, no bio je to sve samo ne derbi. Bolje je reći 40-minutna lekcija košarkaša iz Madrida koji su se poigravali sa suparnikom i doslovno ga razbili.

Još nakon prve četvrtine (19-13) se nije mogla naslutiti takva katastrofa turskog sastava, no već na poluvremenu je bilo 47-23, a u nastavku je uslijedio potpuni potop.

U redovima gostiju je hrvatski centar Stanko Barać za 19 minuta postigao 10 poena uz četiri skoka i jednu ukradenu loptu. Imao je šut iz igre 5-7. Zoran Planinić je za Anadolu Efes igrao 26 minuta, ubacio je dva poena, imao dva skoka, dvije ukradene lopte, te četiri asistencije, ali i četiri izgubljene lopte. Šutirao je 1-5 za dva i 0-2 za tri poena.

Kod Reala je hrvatski reprezentativac Dontaye Draper ubacio pet poena za 10 minuta igre, uz po asistenciju, te jednu izgubljenu i osvojenu loptu.

Kod Reala je Bourousis ubacio 17 poena uz sedam skokova, dok je Sergio Rodriguez zabio 14 poena i tome dodao 11 asistencija.

Euroliga, skupina B (5. kolo):

Real Madrid - Anadolu Efes 103:57

Redoslijed: 1. Real Madrid 5-0, 2. Anadolu Efes 3-2, 3. Armani Milano 2-2 (-1), 4. Brose Baskets 2-2 (-1), 5. Žalgiris 1-3 (-1), 6. Strasbourg 0-4 (-1).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider