Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ples s vukovima

Kad Ameri okuse rakiju i janjetinu: Ma, tko li je taj Sammir?

Cibona je desetodnevne bazične pripreme u Daruvarskim toplicama zaključila feštom uz janjetinu i tamburaše...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na druženje s igračima i čelnicima kluba u pitoresknom ambijentu pozvani su i novinari, što je još jedan dokaz da su u Ciboni zapuhali neki novi vjetrovi. Ljubazni domaćini goste su dočekali s tipičnim slavonskim aperitivom – rakijom šljivovicom. Naravno da se novinarska svita lako obračunala s prvom čašicom „ljekovitog nektara“, ali bilo je zanimljivo „snimiti“ kako će reagirati igrači, posebice trojica Amerikanaca pristiglih ovog ljeta „pod Toranj“.

Justin Hamilton već ima iskustva s hrvatskim domaćim specijalitetima. Hamiltonova majka je Hrvatica, pa je već u nekoliko navrata posjetio Hrvatsku. Međutim, afroamerički dvojac Dustin Ware i Demond Tweety Carter prvi put su se u životu sudarili s janjcima na ražnju, hrvatskom „vatrenom vodom“ i svirkom tamburaša. Lako je zaključiti da je to za njih bio pravi kulturalni šok.

„Što je to?“ upitao nas je simpatični Carter dok je očima odmjeravao čašicu napunjenu s „prozirnom tekućinom“.

„Nešto slično votki, ali puno bolje“, odgovorili smo.

„Votku sam pio. Mogu to izdržati“, odahnuo je Carter pa potegao gutljaj.

„Uhhhh… Ovo je užasno jako. Brzo čašu vode“, uskliknuo je Carter s izrazom lica koji je sve posložio na pod.

Mi u Americi živimo u velikim gradovima i nemamo priliku vidjeti ovakve stvari

Pokazali smo rukom u smjeru bunara. Znate onaj tipični slavonski bunar s koloturom. „Zezate me, zar tu ima vode?“ zbunjeno je pitao Carter naginjući se nad bunar ne bi li to provjerio vlastitim očima.

„Djeco moja, ne rastu litrenke vode na drvetu“, duhovito je dobacio direktor Cibone Zdenko Antunović.

„Bit će vam to najfinija čaša vode koju ste popili u životu“, dodali smo.

„Uh, stvarno je dobra, baš ukusna“, s uzdahom olakšanja razvukli su Amerikanci osmijeh od uha do uha.

„Mi u Americi živimo u velikim gradovima i nemamo priliku vidjeti ovakve stvari“, smijući se komentirali su.

Nisu propustili priliku fotografirati se s tamburašima.

„Čudni neki instrumenti“, zezali su dečke iz benda. Novu čašice rakije odbili su energičnim mahanjem rukama.

„No, no… Još jedna i više neću moći hodati“, našalio se simpatični Carter.

Tko je taj Sammir? Duga priča. On voli košarku, pa vjerujemo da ćete ga upoznati. Pitanje je samo hoćete li ga moći pratiti

Netko je dobacio kako Sammir u ovoj dvojici neće pronaći baš dobre kompanjone u zatvaranju birtija po Zagrebu.

„Ovo je bio baš dobar test na alkohol“, umirući od smijanja dodao je direktor Cibone. Od srca se nasmijao i trener Veljko Mršić. „Tko je taj Sammir?“ upitao je Carter sa zbunjenim izrazom lica.

„Duga priča. On voli košarku, pa vjerujemo da ćete ga upoznati. Pitanje je samo hoćete li ga moći pratiti“, kratko smo odgovorili i prasnuli smijeh. Uskoro je na stol stigla janjetina i nova porcija smijeha.

„Ovo nije loše“, komentirali su Ameri. Na čistom slavonskom zraku otvorio im se apetit.

Dugo se nismo tako zabavljali. Svima nam je nedostajalo smijeha u ova turobna vremena. Ova sekvenca dokaz je da u Ciboni vlada doista fantastična atmosfera.

„Neki imaju više novca, ali siguran sam da nemaju ovakav štimung. Nije sve u novcu. To smo dokazali prošle sezone“, prokomentirao je direktor Antunović s jasnom aluzijom na najvećeg suparnika – Cedevitu.

„Ovdje u Daruvarskim toplicama udarili smo temelje za nove uspjehe u sljedećoj sezoni. Nemamo razloga ići na pripreme izvan Hrvatske kad ovdje imamo sve što nam je potrebno. Vratit ćemo se ovdje i dogodine“, kazao je direktor Antunović.

Cibona odlazi u Malagu gdje će odigrati četiri prijateljske utakmice s Real Madridom, Sevillom, Unicajom i Clinicas Rinconom. „Vukovi“ bi se u Zagreb trebali vratiti 5. rujna. Trener Mršić sa svojom ekipom seriozno odrađuje pripreme. Ništa se ne prepušta slučaju. Cedeviti i Boži Maljkoviću neće biti lako s mladim i ambicioznim „vukovima“. Čeka nas možda i najzanimljivija košarkaška sezona u posljednjih nekoliko godina…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider