Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prilika za dokazivanje

Kraj "Balkan Towersa": "Bosanska zvijer" otišla u redove izravnih rivala

Očekuje se da će bivši igrač Cedevite u novom klubu dobiti dovoljno minuta za dokazivanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve je bliži takozvani „trade deadline“ u NBA-u i klubovi su sve aktivniji na tržištu. Na prvu veću zamjenu odlučili su se Denver Nuggetsi i Portland Trail Blazersi koji su zamijenili centre i izbore na draftu.

U Denver će preseliti Mason Plumlee i pick druge runde 2018. godine, dok ću u Portland otići Jusuf Nurkić i pick prve runde na nadolazećem draftu. Zanimljivo, ove su dvije momčad izravni konkurenti za osmo mjesto na Zapadu koje vodi u playoff.

Financijski opterećeni Portland se ovom zamjenom riješio Plumleeja koji bi sljedeće sezone sigurno tražio veliki ugovor i dobili već treći pick na predstojećem draftu koji bi, prema najavama, trebao biti vrlo bogat.

Nurkić je u Denveru pao u drugi plan iza sjajnog Nikole Jokića. Time je Denver definitivno napustio projekt igre s dva visoka igrača, a Nurkić će u novom klubu gotovo sigurno postati startni centar i dobiti priliku za dokazivanje. Njegova statistika na 36 minuta u igri je vrlo dobra – 16 koševa, 11.6 skokova, 2.6 skokova i 1.6 blokada.

Zamjenom nije pretjerano sretna prva zvijezda Portlanda Damian Lillard koji je dobar prijatelj s Plumleejem. Plumlee je vrlo svestran i zahvalan centar, ali upitno je ima li za njega mjesta u Denveru s Jokićem koji igra u nevjerojatnoj formi ili će na kraju sezone biti prepušten tržištu slobodnih igrača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider