Košarka
SPORTOVI
Košarka
Loše vijesti

Hrvatska u velikim problemima uoči olimpijskih kvalifikacija, Aco iznenađen

Hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela je veliki udarac uoči kvalifikacijskog turnira za OI u Torinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Justin Hamilton, koji je nedavno uvršten u najbolju petorku španjolskog prvenstva, neće igrati za Hrvatsku u olimpijskim kvalifikacijama. Razlog tome je što će potpisati višegodišnji ugovor u NBA-u zbog kojeg ne želi riskirati ozljedu na predstojećem turniru.

''Ono što me iznenadilo, naravno odlično za njega, da je Hamilton dobio višegodišnji ugovor s NBA-om, tako da do 7. srpnja, kada mu je potpis ugovora, mora biti potpuno zdrav, a kako ne bi riskirao veliki ugovor, ne možemo računati na njega za nadolazeći Kvalifikacijski turnir za OI'', izjavio je Aco Petrović.

Da problemi budu veći i nastup Leona Radoševića je pod upitnikom. On se nije priključio na početku priprema zbog obaveza u klubu, a onda su se pojavile poteškoće s ozljedom. Radošević je ozlijedio skočni zglob u zadnjoj utakmici njemačkog prvenstva, ali nije poznato o koliko teškoj ozljedi se radi. Inače, ta se ozljeda kod njega ponavlja zadnjih nekoliko godina, svaki put kada je pozvan da nastupi za hrvatsku reprezentaciju.

''Tijekom sutrašnjeg dana Radošević ima preglede kod dr. Bojanića i dr. Martinca na kojem će se utvrditi kakva je situacija, no nisam preveliki optimist po pitanju toga'', rekao je hrvatski košarkaški izbornik.

Sve to nadovezalo se na skandal od prije par dana, kada je Ante Žižić zaigrao na NBA kampu u Trevisu, iako je imao dogovor s izbornikom da ne igra zbog navodne ozljede gležnja. Naravno, Aco to nije dobro prihvatio i odlučio je da više ne računa na mladog centra Cibone.

''Zadovoljan sam 'peticama' koje imam. Radošević i Hamilton nam se priključuju u četvrtak, na Žižića ne računam'', izjavio je Petrović prije par dana.

Međutim, u međuvremenu se situacija s Hamiltonom i Radoševićem promijenila, a hrvatski košarkaški savez je već uputio poziv Darku Planiniću koji će se već u četvrtak priključiti treninzima u Sv. Martinu. Hrvatska na centarskim pozicijama ima još Bilana i Kraljevića.

Hrvatska seniorska reprezentacija do 18. lipnja odrađuje pripreme u Sv. Martinu, a kvalifkacijski turnir za OI u Rio de Janieru igra se od 4. do 10. srpnja u Torinu. Hrvatska je u skupini s Italijom i Tunisom. Prve dvije reprezentacije iz skupine igrat će s dvije najbolje reprezentacije iz skupine u kojoj su Grčka, Iran i Meksiko. Samo pobjednik kvalifikacija ide na OI.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider