Košarka
SPORTOVI
Košarka
Poput Markovića

'U hrvatskoj košarci nema nikakvih problema, ni jedan posto'

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Željko Jovanović najavio je da je sljedeći nacionalni savez s kojim će se on i njegovo ministarstvo pozabaviti biti Hrvatski košarkaški savez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Tko tvrdi da sam u sukobu interesa, nema pojma ni što je sukob, ni što je interes'', kaže Radić.

Većina sudionika košarkaškog života u Lijepoj Našoj reći će da je tu riječ o samovolji jednog čovjeka na koju je naslonjena interesna skupina. Predsjednik Danko Radić si je, kažu dobro upućeni, tako dobro organizirao glasačku mašineriju sitnoposjedničkih duša da može biti vječno predsjednik. Poput Vlatka Markovića.

''U hrvatskoj košarci nema nikakvih problema, ni jedan posto. Ako ministar misli da ima, neka se bavi svojim poslom. Vrata su mu otvorena za suradnju i razgovor. Dapače, poželjno je da nas provjeri'', hrabro je rekao Radić.

Današnji doministar Petar Skansi bio je prije sedam godina na čelu generacije iz '92., naše najtrofejnije selekcije, momčadi košarkaških legenda, koja je tada javno zazivala Radićevu ostavku.

Sam Radić, pak, kaže da nema ništa protiv Skansijeva dolaska na funkciju pomoćnika ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Štoviše, uputio mu je svojevrsni "retern":

''Dok se ne promijeni Zakon o sportu, njihove pozicije ionako nemaju težinu.''

A u priči da je ljude iz Cibone smirivao obećanjem o dobrom suđenju u Ljubljani, kaže, nema istine:

''Ni sa kim iz uprave Cibone nisam razgovarao, osim dan kasnije s trenerom Repešom, a suđenje će im biti dobro kao što je uvijek bilo! Da su i oštećeni, zar sam ja za to kriv? To je njihovo prikrivanje stvarnosti nakon što su uložili puno novca, a nemaju brzih rezultata'', zaključio je Radić. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider