Košarka
SPORTOVI
Košarka
Igrao i Hezonja

Jedna od najboljih utakmica sezone: Šarić odličan protiv Portlanda

U noći s četvrtka na petak odigrano je pet utakmica u NBA ligi.

Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Philadelphia 76ersi su sa 114:110 izgubili na gostovanju kod Portland Trail Blazersa, unatoč jednoj od najboljih partija sezone Darija Šarića.

Hrvatski reprezentativac je za 33 minute na parketu postigao 25 koševa čemu je pridodao i devet skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte. Imao je fantastičan šut iz igre od 83.3 posto (10/12, trice 5/6), ali taj njegov nastup nije bio dovoljan Sixersima da dođu do pobjede kojom bi se približili mjestu u doigravanje.

Svoje dobro izdanje zasjenio je nepotrebnom tehničkom pogreškom u trenutku kad je Philadelphia u samom finišu utakmice probudila nadu da bi možda mogla odvesti utakmicu u produžetak. Naime,  u trenutku kada je devet sekundi prije kraja Joel Embiid tricom smanjio na 111:105, Dario nije dozvolio Jusufu Nurkiću da izvede aut, prešao je liniju i dobio tehničku koja je riješila pitanje pobjednika.

Kao i Šariću, i Embiidu je samo jedan skok nedostajao do double-doublea. Kamerunac je utakmicu završio s 29 koševa, devet skokova, tri asistencije i jednom blokadom, ali uz bitno lošiji šut (9/21) nego naš reprezentativac.

CJ McCollum je s 34 koša, sedam skokova i četiri asistencije bio prvo ime Blazersa.

Sinoć je zaigrao i Mario Hezonja, u trijumfu svog Orlando Magica protiv Detroit Pistonsa (102:89) Dubrovčanin je sudjelovao sa četiri poena i tri skoka.

U ostalim utakmicama izdvajamo tijesnu (99:98) pobjedu Boston Celticsa u derbiju večeri protiv Houston Rocketsa.

Gosti su većim dijelom susreta imali prednost, ali Celticsi se nisu predavali i do slavlja su stigli košem Ala Horforda četiri sekunde prije kraja.

Kyrie Irving s 26 koševa bio je prvo ime Bostona, a James Harden je predvodio Houston s 34 koša.

U preostala dva dvoboja San Antonio Spursi su sa 119:107 svladali New York Knickse, a Milwaukee Bucksi su sa 102:96 bili bolji od Minnesota Timberwolvesa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider