Košarka
SPORTOVI
Košarka
Samo nebo je granica

James oborio još jedan rekord legendarnog Michaela Jordana

Najbolji košarkaš današnjice LeBron James, član aktualnog prvaka Miami Heata, postavio je u noći s petka na subotu još jedan rekord u NBA ligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

James je u pobjedi protiv Bostona (109-101) ubilježio 20 poena, kojima je po osmi put u karijeri prešao granicu od 2000 poena u sezoni! James je tako postao najmlađi košarkaš u NBA povijesti kojem je to pošlo za rukom. Rekord je do utakmice protiv Bostona držao Michael Jordan, koji je u 30. godini (1993. godine) upisao osam sezona s preko 2000 koševa u svakoj.

Vjerojatno bi James to uspio i lani, da sezona zbog "lockouta" nije bila skraćena na 62 utakmice u kojima je ubacio 1683 poena.

Košarkaš Miamija je i ove sezone najveći kandidat za osvajanje nagrade najkorisnijeg igrača sezone (MVP), ponajviše zbog prosječnog doprinosa svojoj momčadi od 26,8 poena, osam skokova i 7,3 asistencije. Miami je pritom osigurao "jedinicu" u cijeloj ligi, te će tijekom kompletnog doigravanja imati prednost domaćeg parketa. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider