Košarka
SPORTOVI
Košarka
Velika večer LeBrona

James i društvo pokorili Los Angeles!

U noći s četvrtka na petak odigrane su svega tri utakmice NBA lige, izuzev one londonske između Detroita i New Yorka, a jedan od najvećih derbija današnjice igran je u Los Angelesu gdje su Lakersi ugostili prvaka Miami Heat...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

LeBron James pokazao je zašto je u velikom NBA finalu prošle sezone proglašen za najkorisnijeg igrača. U pobjedi nad Lakersima 99-90 je za 42 minute na parketu ubacio 39 poena, te upisao sedam skokova, osam asistencija, tri ukradene lopte (dvije izgubljene) i jednu blokadu. Iz igre je gađao nevjerojatno dobrih 17-25, od čega za tri poena 1-2, a s crte slobodnog bacanja 4-4.

James je dobio pomoć i od svog najboljeg prijatelja Dwyanea Wadea, koji je pridodao 27 poena, četiri skoka i pet asistencija. Nijedan drugi igrač Heata nije išao preko devet poena, ali nije ni trebao s obzirom na raspoloženost dvije najveće zvijezde momčadi.

S druge strane Kobe Bryant također je ispalio 25 lopti kao i James, ali je za razliku od krilnog igrača Heata "crna mamba" pogodila svega osam lopti! Ubacio je u konačnici 22 poena. Jedan od razloga za poraz Lakersi mogu tražiti i u izgubljenim loptama. Sakupili su ih 20, a Miami svega šest.

Recimo i da je ovom utakmicom došao kraj seriji od šest gostovanja prvaka, a istu su okončali s tri pobjede i tri poraza. Lakersi su pak novim, 22. porazom ostali 11. momčad Zapadne konferencije, te im se ne piše dobro ukoliko ne započnu nizati pobjede.

U preostale dvije utakmice druga losanđeleska momčad, Clippers, slavila je na gostovanju kod ozljedama izrešetane Minnesote Timberwolves 90-77, dok je Milwaukee također upisao gostujuću pobjedu, ali kod Phoenix Sunsa (98-94).

Clippersi su još jednom bez svojeg ponajboljeg igrača Chrisa Paula slavili i to ponajviše zahvaljujući učinku svoje iznimno dugačke klupe. Iako su ovoga puta zabijala samo četiri rezervna igrača, Clippersi su s klupe postigli polovicu odnosno 45 koševa!

Jamal Crawford bio je jedan od tih "rezervnih" igrača koji je ujedno bio i najefikasniji pojedinac susreta s 22 poena. Blake Griffin pridodao je 20, a Caron Butler 12 koševa.

Kod Wolvesa je najefikasniji bio Luke Ridnour s 21 poenom, četiri skoka i pet asistencija. Recimo i da je španjolski igrač Ricky Rubio upisao svoje prve ovosezonske minute kao član startne petorke.

Monta Ellis bio je najefikasniji u redovima Bucksa, koji su snažnom posljednjom četvrtinom (28-19) upisali tijesnu pobjedu u Arizoni kod Phoenixa. Ubacio je 24 poena, te upisao šest asistencija. (TS)

NBA liga:

LA Lakers - Miami 90-99 (James 39k, 7s, 8a, Wade 27k, 5a / Bryant 22k, 4s)

Minnesota - LA Clippers 77-90 (Ridnour 21k, 5a / Crawford 22k, 3a)

Phoenix - Milwaukee 94-98 (Brown 20k / Ellis 24k, 6a)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider