Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nakon 4 godine

Izbornik Perasović u pomoć zove Marka Tomasa

Marko Tomas će dobiti priliku izboriti se za mjesto među 12 igrača koji će Hrvatsku predstavljati na Europskom košarkaškom prvenstvu od 5. do 20. rujna nakon što je izbornik Velimir Perasović odlučio priključiti iskusnog 30-godišnjaka kandidatima koji se nalaze na pripremama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon ozljede Luke Babića izbornik Velimir Perasović odlučio se na pripreme pozvati novo krilo.

"Tomasova ozljeda je stvar prošlosti i već neko vrijeme radi s jednim od kondicijskih trenera reprezentacije te će se uskoro priključiti nacionalnoj vrsti", otkrio je izbornik Velimir Perasović putem službenog priopćenja iz Hrvatskog košarkaškog saveza.

Perasović je od prvog dana kad je preuzeo kormilo reprezentacije želio Marka Tomasa vidjeti među kandidatima za nastup na Eurobasketu, na kojem će Hrvatska kao domaćin u zagrebačkoj Areni igrati utakmice prve, grupne faze natjecanja, ali je nakon razgovora s njim izbornik odlučio iskusnog reprezentativca izostaviti s prvotnog popisa.

Tomas je posljednjih sezona muku mučio s brojnim ozljedama, a po dobrom ne pamti ni posljednju reprezentativnu akciju u kojoj je sudjelovao, Eurobasket 2011. u Litvi, gdje je zadobio rupturu mišića već na drugoj utakmici turnira na kojem je kasnije Hrvatska osvojila 13. mjesto i ostala bez mogućnosti nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu. Prošle je godine propustio nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj zbog rehabilitacije nakon operacije Ahilove tetive.

Marko Tomas je na velikim natjecanjima u dresu hrvatske seniorske reprezentacije debitirao 2005. godine na EP-u u Srbiji i Crnoj Gori, gdje je Hrvatska ispala u četvrtfinalu od Španjolske, a bio je jedan od glavnih igrača izabrane vrste u sljedećih šest godina, igrajući na Eurobasketima 2007., 2009. i 2011., na Svjetskom prvenstvu u Turskoj 2010. te na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu.

Uspije li se izboriti za mjesto među 12 igrača koje će Velimir Perasović izabrati za nastup na ovogodišnjem Eurobasketu, Tomasu će to biti sedmo veliko natjecanje u hrvatskom dresu, a peti nastup na kontinentalnom prvenstvu.

S aktualnim izbornikom Tomas je surađivao tijekom boravka u Ciboni u sezoni 2009/10., kad je u Perasovićevom sustavu bio jedna od glavnih napadačkih opcija i igrač koji je radio pritisak na organizatore igre suparničkih momčadi. Nema nikakve sumnje da je Marko Tomas, zdrav i spreman, veliko pojačanje za hrvatsku košarkašku reprezentaciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider