Košarka
SPORTOVI
Košarka
NBA play-off

Indiani i Oklahomi pobjede pred teška gostovanja

Košarkaši Indiane i Oklahoma Cityja došli su do izjednačenja u konferencijskim polufinalima NBA lige protiv Washingtona, odnosno Los Angeles Clippersa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kevin Durant i Russell Westbrook predvodili su Oklahoma City do domaće pobjede protiv Clippersa (112-101) u drugoj utakmici polufinala Zapada. Uoči dvoboja Durant je primio nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) lige, a onda je u sljedećim satima dokazao da ju je zaslužio. Zaključio je utakmicu s 32 koša, 12 skokova i devet asistencija.

U svome emotivnom govoru po primitku priznanja 25-godišnji krilni igrač je svoga suigrača Westbrooka nazvao kalibrom za MVP, a playmaker je odgovorio s 31 košem, deset skokova i isto toliko asistencija što mu je treći ''triple-double'' u zadnjih pet utakmica doigravanja. Trener Thundera Scott Brooks je minutu i pol prije kraja utakmice izvukao Duranta iz igre i tako onemogućio i njemu ''triple-double''. Bila bi to situacija za povijest jer se nikad prije u NBA doigravanju nije dogodilo da dvojica suigrača u istoj utakmici ostvare ''triple-double''.

Thunder je u potpunosti deklasirao Clipperse u ovom dvoboju, uz visokih 51 posto šuta iz igre. Osim dvojice spomenutih, istaknuli su se i Serge Ibaka i Thabo Sefolosha s po 14 koševa. Kod gostiju je J.J. Redick ubacio 18 koševa, a Chris Paul je dodao 17 poena i 11 asistencija. Treća je utakmica na rasporedu u petak u Los Angelesu.

Indiana je na svome parketu svladala Washington s 86-82 i na taj način nanijela Wizardsima prvi gostujući poraz u ovosezonskom doigravanju. Washington je, podsjetimo, u prvom krugu triput slavio u Chicagu, a dobio je i prvu utakmicu protiv Indiane. Imao je šanse i u srijedu budući da je u trećoj četvrtini vodio sa šest koševa razlike, a pet minuta prije kraja je imao vodstvo 77-74. No, Pacersi su tada napravili seriju 6-0 i okrenuli priču u svoju korist.

Prvo ime kod domaćih ovom je prilikom bio Roy Hibbert koji je posljednjih dana bio žestoko kritiziran zbog slabih igara. U srijedu je odgovorio s 28 koševa i devet skokova, a pratili su ga George Hill s 14, Lance Stephenson s 12 i Paul George s 11 koševa. Goste je s 21 poenom i 11 skokova predvodio Marcin Gortat. I ovaj par treću utakmicu igra u petak, a domaćin je Washington.

NBA doigravanje, konferencijski polufinale:

Istok
Indiana (1) - Washington (5) 86-82 (Hibbert 28k, Hill 14k / Gortat 21k, 11s)
(Serija je izjednačena na 1-1)

Zapad

Oklahoma City (2) - LA Clippers (3) 112-101 (Durant 32k, 12s, Westbrook 31k, 10s, 10a / Redick 18k)
(Serija je izjednačena na 1-1)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider