Košarka
SPORTOVI
Košarka
San Antonio nakon produžetka

Indiana svladala Miami, Cavsi poraženi bez LeBrona

Hrvatski košarkaš Damjan Rudež nije ulazio u igru za Indiana Pacerse koji su posljednjeg dana 2014. godine na svom parketu svladali Miami Heat sa 106-95.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to dvoboj dva kluba koji su igrali u finalu doigravanja Istočne konferencije prošle dvije sezone, ali ove sezone oba imaju negativan omjer pobjeda i poraza, a Pacersi su se uspjehom u međusobnom ogledu primakli na dvije pobjede zaostatka za Heatom koji drži osmo mjesto na Istoku, posljednje koje vodi u doigravanje. Miami je 2014. okončao s omjerom 14-19, a Indiana sa 12-21.

Ključnom se pokazala treća četvrtina koju su Pacersi dobili sa 36-19 i zaostatak 42-51 pretvorili u vodstvo 78-70 uoči posljednjih 12 minuta. CJ Miles sa 25 i George Hill sa 20 koševa bili su najbolji kod Pacersa, dok su Dwyane Wade sa 20 i Chris Bosh sa 18 poena predvodili Heat.

Prvaci San Antonio Spursi uspjeli su nakon produžetka na svom terenu svladali New Orleans Pelicanse sa 95-93 iako su igrali bez ozlijeđenih Tonyja Parkera i Kawhija Leonarda. Spursi su bili na rubu poraza nakon što je Anthony Davis 0.7 sekundi prije isteka četvrte četvrtine doveo Pelicanse u vodstvo 84-82. No, u preostalom vremenu Tim Duncan je uz pomoć nespretnog Omera Asika ipak uspio ubaciti loptu kroz obruč za 84-84 i produžetak, a u dodatnih pet minuta ključni koš postigao je Emanuel Ginobili koji je 24 sekunde prije kraja pogodio ispod samog koša za 94-93. Tyreke Evans potom je promašio tricu da bi Duncan s jednim pogođenim slobodnim bacanjem postavio konačnih 95-93.

Ginobili je susret okončao sa 26 koševa, Duncan je dodao 16 uz 10 skokova za Spurse, dok su kod Pelicansa najbolji bili Davis sa 21 poenom i 12 skokova, te Ryan Anderson sa 18 ubačaja i 11 skokova.

Produžetak se igrao i u Oklahoma Cityju gdje je domaći Thunder na kraju izvukao 137-134 pobjedu protiv Phoenix Sunsa. Nakon šest utakmica izbivanja zbog ozljede gležnja u sastav Thundera vratio se Kevin Durant i ostvario sjajan učinak od 44 koša, 10 skokova i sedam asistencija. Durant je u drugom poluvremenu i produžetku praktički sam morao vući Thunder do pobjede jer je na kraju prvog poluvremena zbog druge tehničke pogreške isključen Russell Westbrook koji je prethodno ubacio 20 poena. Kod Sunsa najefikasniji su bili Eric Bledsoe sa 29 i Markieff Morris sa 25 pogodaka, s tim da je Morris promašio tricu tri sekunde prije kraja produžetka kod rezultata 136-134 iako je dojam da ga je prilikom šuta prekršajem zaustavio Serge Ibaka, ali suci se nisu oglasili.

Cleveland Cavaliersi su bez LeBrona Jamesa, koji je dan nakon svog 30. rođendana osjetio bol u koljenu, upisali uvjerljiv 80-96 domaći poraz od Milwaukee Bucksa. Brandon Knight je sa 26 koševa bio najbolji kod Bucksa, a Kyrie Irving sa 25 kod Cavsa koji su izgubili treću utakmicu zaredom.

Houston Rocksrtsi i Los Angeles Clippersi godinu su zaključili sigurnim pobjedama protiv nedoraslih suparnika Charlotte Hornetsa, odnosno New York Knicksa. Rocketsi su svladali Hornetse sa 102-83 uz 36 poena Jamesa Hardena, dok su Clippersi bili bolji od Knicksa sa 99-78 uz 20 pogodaka JJ Redicka. Kod Hornetsa po 16 koševa ubacili su Michael Kidd-Gilchrist i Gerald Henderson, dok je Carmelo Anthony sa 19 ubačaja bio jedini dvoznamenkasti strijelac kod Knicksa.

U preostalom susretu igranom na staru godinu Boston Celticsi su sa 106-84 nadigrali Sacramento Kingse. Jared Sullinger (20, 11 skokova) predvodio je Celticse, a Darren Collison (14) i Carl Landry (14) Kingse.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider