Košarka
SPORTOVI
Košarka
Važna serija trica

Indiana poravnala seriju u Atlanti

Najbolje plasirana momčad Istočne konferencije NBA lige, Indiana Pacers, poravnala je rezultat u prvom krugu doigravanja protiv Atlante Hawks na 2:2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon drame u završnici Indiana je slavila u Atlanti rezultatom 91:88, čime je poravnala seriju na 2:2. Hawksi su imali veliku priliku povesti s 3:1 u seriji i doći na samo jednu pobjedu od velikog iznenađenja u prvom krugu doigravanja, no serija od tri uzastopne trice u završnici ogleda donijele su Indiani veliko slavlje.

Atlanta je sedam minuta prije kraja susreta imala šest poena razlike, ali su potom tricama zaredali George Hill, Paul George i David West. Potonji je pogodio prvu tricu u doigravanju još od 2008. godine, a ista je Indiani donijela prednost od četiri koša.

Nakon toga je Kyle Korver fauliran na šutu za tri poena, smanjio je prednost gostiju na samo jedan koš, ali je u idućem napadu Hill polaganjem vratio prednost Pacersa na tri razlike. Atlanta je potom uprskala napad i poslala Paula George na liniju slobodnih bacanja sedam sekundi prije kraja. Iako je odličan izvođač slobodnih bacanja, George je promašio oba i Hawksi su dobili još jednu priliku za izjednačenje i odlazak u produžetak. Lopta je došla do Makedonca Antića, ali je njegov šut bio daleko od cilja.

Inače, Indiana je bolje otvorila utakmicu, vodila je cijelo prvo poluvrijeme, ali je Atlanta sjajnom serijom otišla na predah sa šest poena razlike. U posljednju je četvrtinu Indiana ušla s minimalnom prednošću, a istu je uspjela sačuvati do samog kraja.

Iduća utakmica serije igra se u Indianapolisu u ponedjeljak.

NBA liga, doigravanje:

Istočna konferencija

Atlanta – Indiana 88:91 (Millsap 29k, 7s, 2a / George 24k, 10s, 5a, West 18k, 5s)

Serija je izjednačena 2:2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider