Košarka
SPORTOVI
Košarka

I košarka u Kerumovim rukama!

Splitski gradonačelnik Željko Kerum vodi glavu riječ u splitskom nogometu, odnosno Hajduku, a ubuduće će voditi glavnu riječ i u splitskoj košarci! Financijski posrnuli klub, spasit će se posezanjem u gradsku blagajnu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gradonačelnik Željko Kerum danas je objavio da će grad košarkaškom klubu dati oko milijun i 700 tisuća kuna kako bi prebrodili financijske probleme. A u te probleme su zapali, jer kažu sponzori, od kojih su neki i državne tvrtke, nisu isplatili dio koji su trebali po ugovoru.

Mlade snage splitske košarke zdušno treniraju. A budućnost splitskog košarkaškog kluba uskoro će biti u rukama Željka Keruma. Splitski gradonačelnik pomoći će klubu koji grca u dugovima financijskom injekcijom od oko milijun i 700 tisuća kuna.

'Mi ćemo im pomoć toliko koliko im sada treba, a za iduću godinu ćemo predložiti u proračunu da brinemo mi o klubu, i da pošto će grad brinuti o klubu, naravno da mora djelovati na upravljanje kluba. Tako da mislim da će doći do izmjene uprave', izjavio je splitski gradonačelnik.

Tako će, kao i Hajduku, i splitskom košarkaškom klubu, Željko Kerum voditi glavnu riječ, a i mijenjati ljude. U Upravi kluba, tvrde da su zadovoljni ovakvim raspletom situacije.

'Naravno da očekujemo da grad sa jednim novim impulsom u vidu novih ljudi, u vidu nove svježe krvi i u upravi kluba da svoj doprinos da stane na noge', izjavio je direktor kluba Petar Škovrlj.

U ruke grada klub će ionako pasti kad se dovrši proces preoblikovanja, jer većinski paket dionica ide, kao i s primjerom Hajduka - gradu Splitu. Prvi novci spasiti će ih da ne prodaju najboljeg igrača, no koliki je ukupni dug ne otkrivaju.

'Mi smo trenutno u nekim obvezama koje nismo uspjeli izvršiti iz razloga što nismo uspjeli naplatiti dogovorne već i utvrđene sponzorske ugovore', rekao je direktor košarkaškog kluba Split.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider