Košarka
SPORTOVI
Košarka
Jedan od najvećih talenata

Hrvatski košarkaški biser zaludio Europu: 'Na pragu je velike karijere'

Košarkaški dio Barcelone, Španjolske i Hrvatske svojim talentom zaludio je Mario Hezonja. Jedan od najvećih talenata naše košarke, u seniorskim vodama, u jednoj od najboljih momčadi Europe, dobiva sve više prostora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski stručnjaci u Hezonji vide ogroman potencijal i budućeg nosioca igre reprezentacije. Jordanov broj na dresu i tek nedavno navršenih 19 godina. 26 koševa u 21 minutu u španjolskom prvenstvu protiv Manrese doveli su Marija Hezonju na naslovnice.

''Znam ga dobro. Pratim ga, radi se o izuzetno talentiranom igraču, sjajnom dečku koji ima jedan fenomenalan pristup i treba tako da nastavi'', izjavio je Repeša.

''Sa 14 godina je već ušao u seniorsku momčad, rano je prešao u Zagreb, postao kadetski reprezentativac s 15, jer njemu je karijera stalno bila u usponu, imao je taj problem s ozljedom, u biti mononukleozom koji je uspješno prebrodio...'', objasnio je Kunce.

Prebrodio i već sa 16 godina zaradio poziv u Jordanov kamp u kojem je oduševio i upoznao najvećeg ikada. Posljednje dvije godine je u Barceloni.

''Ako ste dobri i možete igrati na ovoj razini, to je u redu, ali nije ovaj klub za svakoga. Od prvog dana sam osjetio da ovdje mogu raditi samo dobri igrači. Morate biti spremni za najvišu razinu, i tehnički i što se tiče glave i koncentracije. Morate biti fokusirani na košarku 24 sata na dan'', rekao je Hezonja.

A baš takvim, radnikom s viškom samopouzdanja ga svi opisuju...

''Mislim da je on već u ovom trenutku na pragu velike karijere čim je ušao u jednu od najboljih europskih momčadi što mu je bio san kao djetetu, sljedeći mu je san NBA liga i da napravi neki rezultat sa hrvatskom reprezentacijom'', mišljenja je Kunce.

Šarićev vršnjak i Tomićev suigrač na ljeto bi mogao s ostalim Repešinim zvijezdama po veliki rezultat na Mundijal u Madrid.

''Da će dobiti poziv i biti na pripremama to je sigurno, to je naša obveza u pravcu pomlađivanja ekipe, odnosno davanja prilike potentnim igračima koji dolaze, a on je jedan tih. Međutim, hoće li biti među 12 to će se odlučiti na terenu'', izjavio je hrvatski izbornik.

A na terenu čim dobije minutažu, pruža sve argumente za to.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider