Košarka
SPORTOVI
Košarka
Najbolji Boban

Hrvatski košarkaši preko Švedske do drugog kruga U20 Eurobasketa

Hrvatski košarkaši upisali su vrlo važnu pobjedu na Europskom U20 prvenstvu u Estoniji. U posljednjem je ogledu skupine B Hrvatska pobijedila Švedsku 87:75, te time osigurala prolaz u drugi krug.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom dijelu natjecanja Hrvatska je teško stradala protiv Crne Gore, te je u neizvjesnoj završnici izgubila od Turske. Nakon produžetka su mladi Hrvati bili bolji od Ukrajine i, naposljetku, ova subotnja pobjeda je donijela proboj u drugi krug.

No, nije pobjeda protiv Švedske bila lagana. Skoro tri četvrtine su Skandinavci vodili. Na poluvremenu je bilo 41:37 za Švedsku, koja je i u nastavku održavala blagu prednost.

Ipak, mini-serija hrvatskih košarkaša krajem treće četvrtine je donijela rezultatskii preokret, a u zadnjoj desetominutnoj dionici su hrvatski košarkaši zaigrali najbolje i zabili čak 30 poena za relativno uvjerljivu pobjedu.

Najbolji su kod Hrvatske bili Antonio Boban s 23 poena, šest skokova i tri asistencije, te Matej Buovac s 12 poena, osam skokova i četiri dodavanja.

U drugi krug su se plasirali Turska, Crna Gora i Hrvatska.

 

Europsko košarkaško prvenstvo U20, skupina B, 4. kolo:

Hrvatska - Švedska 87:75

Turska - Crna Gora 84:71

Redoslijed: 1. Turska 3-1, 2. Crna Gora 3-1, 3. Hrvatska 2-2, 4. Švedska 1-3, 5. Ukrajina 1-3.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider