Košarka
SPORTOVI
Košarka
Neočekivana prilika

Košarkaški imaju veliku priliku: 'Odlazak na OI nam je svima životni cilj'

Hrvatska košarkaška reprezentacija na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre 2016. igrat će u skupini B zajedno s Italijom i Tunisom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska će svoje utakmice igrati u Torinu. U skupini A igrat će Grčka, Iran i Meksiko. Prve dvije reprezentacije u skupini idu u polufinale, a samo jedna ekipa - pobjednik finala - ide na Olimpijske igre.

Prije četiri i pol mjeseca bili smo sigurni da su nam ozbiljne reprezentativne ambicije zamrznute na dvije godine. Nakon debakla s Češkom u Lilleu, pogled je sezao prema kvalifikacijama za novi Eurobasket i pokušaju iskupljenja 2017. No, neočekivana prilika pokucala je na vrata košarkaša.

"Do prije dvadeset dana sve je bilo nerealno, nije nitko ni maštao o tome, a zapravo sad imamo veliku šansu da dođemo u Rio na Olimpijske igre što je sigurno, u kontaktu sam sa svim suigračima iz reprezentacije, zapravo neki cilj karijere ili životna želja da nastupiš na Olimpijadi, još u Riju, stvarno prekrasna stvar", izjavio je Luka Žorić.

A, da bi se i ostvarila Hrvatska će morati osvojiti kvalifikacijski turnir u Torinu. Protivnici u skupini bit će nam Italija i Tunis, a u polufinalu se križamo s grupom u kojoj su Grčka, Meksiko i Iran. Da bi otišli u Rio, izvjesno je, trebat će dobiti i Grke i Talijane.

''Kvalifikacijski turnir igra se od 4. do 10. srpnja, a prioritet saveza je što prije imenovati izbornika. Jer, Velimiru Perasoviću ugovor je istekao nakon Eurobasketa'', rekao je predsjednik stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa.

"Osobno mislim da nema tu baš puno nekih mudrosti. Mislim da Peras nas zna dobro i da imamo samo kratak period za pripremiti se, tako da mislim da u ovom trenutku pitanje nekog novog izbornika ne znam koliko bi bilo pametno", rezonirao je Žorić.

Perasović s ovom generacijom ima itekako nedovršenog posla, poželimo im da ga završe u kolovozu u Rio de Janeiru.

"Imamo stvarno velike šanse. Svi smo mi svjesni da nije bilo dobro ovo što smo igrali, da imamo vrhunsku šansu, da je sve na nama i da ako budemo pravi da možemo otići u Rio na Olimpijske igre što nam je stvarno svima životni cilj, životna želja", zaključio je centar Cedevite.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider