Košarka
SPORTOVI
Košarka
Uoči SP-a

Hrvatski košarkaši pobijedili Grčku

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u posljednjem je, trećem nastupu na pripremnom turniru pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Pauu svladala Grčku sa 68-66 (20-17, 16-14, 11-19, 21-16).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je tako u Pauu ostvarila jednu pobjedu i dva poraza, u prethodna dva nastupa izgubila je od domaćina Francuske sa 71-81 i od Srbije sa 83-84.

Protiv Grčke Hrvatska je kontrolirala rezultat gotovo čitavim tijekom susreta, pet minuta prije kraja vodila je sa 64-55, ali potom je uslijedilo razdoblje od četiri minute bez postignutog poena što su Grci iskoristili da serijom 9-0 poravnaju na 64-64. Tomić i Bogdanović su potom bili precizni s linije slobodnih bacanja za vodstvo 68-64, a nakon što je Sloukas 20 sekunndi prije kraja smanjio na 68-66, Lafayette je izgubio loptu i pružio priliku Grcima za zadnji napad. Srećom, Vasileiadis je promašio tricu za pobjedu.

Dario Šarić je sa 14 koševa bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Konstantinos Papanikolaou sa 11 ubačaja predvodio Grčku.

Hrvatska i Grčka turnir u Pauu okončale su sa po jednom pobjedom i dva poraza, dok će o pobjedniku turnira u posljednjem susretu odlučivati Francuska i Srbija.

Naši reprezentativci nakon ovog turnira imaju četiri slobodna dana, a potom nastavljaju s pripremama u Zagrebu. Sljedeće utakmice odigrat će na turniru u Badaloni 20. i 21. kolovoza na kojemu će još sudjelovati Španjolska, Meksiko i Ukrajina.

SP počinje 30. kolovoza, a Hrvatska će u 1. kolu skupine C igrati protiv Filipina.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider