Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dvojica otpisanih

Hrvatski košarkaši uvjerljivi protiv Češke, odlična partija centara

Hrvatski košarkaši pripremaju za se kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarkaška repezentacija upisala je sinoć četvrtu pobjedu nakon što je u svojoj posljednjoj pripremnoj utakmici uoči odlaska u Torino na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre bila bolja od Češke sa 90:69 (25:23, 23:11, 24:17, 18:18),

U ispunjenoj dvorani u Pazinu Hrvatska je završila svoj drugi ciklus priprema i pokazala da prema Torinu kreće spremna. Svi su igrači odradili sjajan posao, a posebno su uz uvijek raspoložene Bogdanovića, Šarića i Simona bili hrvatski centri Darko Planinić (15 koševa) i Miro Bilan (13 koševa). Hrvatska je u trećoj dionici košem Planinića stigla i do velikih 20 koševa prednosti (54:34), a do kraja susreta igrači izbornika Petrovića kontrolirali su susret i završili na najbolji mogući način.

"Odradili smo sve ono što smo htjeli. Danas sam nekakve svoje zadnje dileme razrješavao kroz utakmicu. Isto tako, htio sam dati šansu onim momcima koji su dosad imali manje prilike i moram reći da sam zadovoljan onime što sam vidio. Namjerno sam kidao ritam naše momčadi kako bi imali što je više otežavajućih okolnosti. Kompletno gledajući, jedino vam ne mogu reći zbog čega u sve tri utakmice imamo 'dizel start'“, izjavio je nakon utakmice hrvatski izbornik Aleksandar Petrović.

Otpali Kraljević i Delaš

"Za ovu momčad, što se napadačkog dijela tiče definitivno ne brinem. Daleko najbolje smo odigrali 30 minuta u Jesolu protiv Kanade. Dobro je što ovaj drugi ciklus završavamo bez ozbiljnijih smetnji. Sada slijede dva dana odmora, a onda su jedini fokus Italija i Tunis jer ne plasiramo li se u polufinale, utakmica više nema. Moramo igrati dobru obranu, jer ukoliko bude tako, sigurno ćemo imati šanse ugrabiti pobjedu tamo gdje netko možda kalkulira da je Italija favorit. Ono što je ovog trenutka apsolutni prioritet, a čemu smo mi skloni, to je podcjenjivanje Tunisa. Tu se prvog trenutka moramo nametnuti obranom jer to je pobjeda koja te vodi u polufinale. Kada smo defanzivno pravi, ova reprezentacija ima šansu plasirati se na Olimpijske igre", dodao je Petrović.

"Zahvalio sam se Kraljeviću i Delašu, a sutra ću do dva-tri sata odlučiti, odnosno sublimirati sve dojmove iz ovih 19 dana i onda odlučiti s kojih 12 krećem u Sv. Martin i kojih 12 će biti na dispoziciji za Torino“, zaključio je Petrović.

Olimpijski kvalifikacijski turnir igra se u Torinu od 4. do 10. srpnja, a hrvatski košarkaši smješteni su u grupu B zajedno s Tunisom i Italijom. Pobjednik te skupine igrat će s najboljim iz skupine A u Torinu, u kojoj su smješteni Grčka, Meksiko i Iran. Prve dvije reprezentacije iz svake skupine (A1-B2, B1-A2) igrat će polufinale, dok trećeplasirani odlazi kući. Isključivo pobjednik kvalifikacija ide na Olimpijske igre.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider