Košarka
SPORTOVI
Košarka
Najbolje dvije Ive

Hrvatske košarkašice izborile drugi krug Europskog prvenstva

Hrvatske košarkašice plasirale su se u drugi krug Europskog prvenstva nakon što su pobijedile u zadnjoj utakmici C skupine u Szombathelyu sastav Velike Britanije s 76-70 (25-12, 20-24, 17-22, 14-12), dok je potvrda plasmana uslijedila pobjedom Rusije nad Srbijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naše košarkašice su pobjedom nad Britankama ispunile zadani cilj, no do trijumfa nad najslabijom reprezentacijom skupine došle su na vrlo težak način.

Nakon početnog vodstva u trećoj četvrtini je uslijedio veliki pad u igri Hrvatske, a minutu i pol prije isteka trećine Britanke su povele s tri razlike (55-58). Srećom, izabranice izbornika Braslava Turića dokraja su ipak zabilježile pobjedu, zahvaljujući vrlo raspoloženim Ivi Borović (23) i Ivi Slišković (17, 7 skokova).

Hrvatska je skupinu okončala s po dvije pobjede i poraza, no morala je strepiti za ulazak u drugi krug nakon što su Ruskinje u nedjelju senzacionalno izgubile od Latvije. Ruskinje su ipak uvjerljivo dobile Srbiju s 77-53, pa se Hrvatska kao treća u skupini plasirala u drugi krug, u skupinu F gdje ih čekaju dvoboji sa Španjolskom, Slovačkom i Litvom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider