Košarka
SPORTOVI
Košarka
EP u Turskoj

Hrvatska osvojila srebro, Marinelli i Bošnjak u petorci turnira

Hrvatski košarkaši do 18 godina starosti osvojili su srebrnu medalju na Europskom prvenstvu koje je ove nedjelje okončano u Latviji. Bolji su od naših igrača bili Turci rezultatom 81-74...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim prve četvrtine koja je završila u korist naših 22-16, Turska je u potpunosti bila bolja i zaslužila zlatnu medalju. Naši su se jako dobro držali sve do kraja treće i početka četvrte četvrtine, no tada Turci s nekoliko trica odlaze na nedostižnu razliku. Turska je u završnicu ušla s komotnih devet poena razlike i istu je do kraja zadržala bez većih problema. Treba reći i da su joj pomogli naši igrači koji su izgubili čak 22 lopte.

Lovro Mazalin ubacio je 15 poena i uhvatio osam skokova, Paolo Marinelli je pridodao 14 uz čak šest izgubljenih lopti, dok je Marko Arapović zabio 10 uz 11 skokova. Kenan Sipahi je bio nezaustavljiv kod Turaka s 19 poena i šest asistencija, no cijela je momčad odigrala jako dobro, a to govori i podatak da su zabili svi koji su igrali osim Egemena Güvena.

Recimo i da se trećim mjestom okitila Španjolska, koja je tricom dvije sekunde prije kraja svladala domaćina Latviju 57-56.

U najbolju petorku turnira izabrana su dvojica naših košarkaša: Paolo Marinelli i Domagoj Bošnjak. Kenan Sipahi proglašen je najkorisnijim igračem turnira (MVP). (TS) 

EP košarkaša do 18 godina:

finale

Turska - Hrvatska 81-74 

za 3. mjesto

Španjolska - Latvija 57-56

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider