Košarka
SPORTOVI
Košarka
EKSKLUZIVAN intervju

VIDEO Hrvatska opet ima veliku košarkašku zvijezdu: Na putu Dražena Petrovića!

Bojan Bogdanović u NBA ligu stiže sa statusom kakav po dolasku nisu imali ni Dražen Petrović ni Toni Kukoč, te poručuje da je spreman za uspjeh u najjačoj ligi svijeta.

Iako se današnje vrijeme teško može uspoređivati s onim kad su u Ameriku dolazile naše košarkaške legende, Bojan Bogdanović definitivno je ostvario transfer života i potvrdio iznimnu vrijednost. Najbolji hrvatski košarkaš veseli se NBA izazovu i skorašnjem svjetskom prvenstvu s reprezentacijom.

'Ostvario mi se dječački san'

Prije svega nekoliko dana mu se ostvario dječački san. Bojan Bogdanović, uz kolegu Damjana Rudeža, postao je prvi Hrvat u NBA ligi nakon četiri godine. Bojane kakav je osjećaj vratiti Hrvatsku na NBA kartu?

„Prije svega mislim da mi se ostvario dječački san. Nakon tri godine što su me drafotovali Netsi, ali mislim da je Hrvatska i prije trebala imati NBA igrače po svojoj kvaliteti, ali evo konačno imamo dva igrača u najboljoj ligi na svijetu", kaže Bogdanović u ekskluzivnom intervjuu za Dnevnik NoveTV.

'Netsi su me doveli da odmah pomognem'

Otišao je Paul Pierce, jedan od najboljih igrača posljednjih 20 godina, čovjek legenda, rade li to Netsi mjesto za tebe?
„Pa dobro, mislim da je malo glupo pričat o meni kao zamjeni za Piercea. Ali, mislim da su me doveli da odmah budem igrač u rotaciji, da odmah pomognem i mislim da sam spreman za to."

A da Netsi misle ozbiljno najbolje pokazuje 10,5 milijuna dolara težak trogodišnji ugovor. Bolji status pri dolasku u NBA nije imao ni jedan hrvatski košarkaš.
„Sada je konačno došao taj dan da sam odlučio i vidio da bih imao svoju ulogu i mislim da ću je imati na kraju krajeva."

'Draženov dres i dan danas visi u trening centru u Netsima'

U Netsima je ime isklesao i najveći od najvećih. Nikad prežaljeni Dražen Petrović jedna je od najvećih klupskih legendi.
„Sama činjenica da njegov dres i dan danas visi u trening centru u Netsima mislim da najbolje govori kakav je trag ostavio. Ne mislim da sam blizu njega i da mogu igrati kao on, ali da mi je motivacija što sam došao u njegov klub i što mogu nositi majicu koju je on nosio ."

'Hezonje je pun energije, o njemu imam jako pozitivno mišljenje'

Lanjski Eurobasket donio mu je ulazak u petorku turnira, a Hrvatskoj četvrto mjesto i povratak navijačke podrške. Što je veliki uspjeh.

„Ovo prvenstvo nadam se da ćemo ga ponoviti. Imamo mladu momčad, neke nove temelje udarili smo na prošlom Europskom prvenstvu. Došla su neka nova lica poput Hezonje koji je pun energije i za kojeg stvarno imam jako pozitivno mišljenje, mislim da nam može puno pomoći. Tu je i Dario Šarić koji je godinu dana stariji i nadam se da će nam puno, puno pomoći."

A navijačima za kraju poručuje:
„Mi možemo samo obećati da ćemo se boriti i biti bolji nego u Sloveniji."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider