Košarka
SPORTOVI
Košarka
Žestoka proslava

Hrvatski košarkaši vratili se u Zagreb: Pjevalo se od Torina

Hrvatska ekspedicija stigla je u svoju zagrebačku bazu hotel Panorama. Iako su bili neispavani i zacijelo umorni, hrvatski košarkaši sjali su od sreće.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarkaška reprezentacija vratila se oko podneva u Zagreb.
Hrvatska je sinoć u Torinu pobijedila Italiju i izborila plasman na Olimpijske igre u Riju.

Hrvatska ekspedicija stigla je u svoju zagrebačku bazu hotel Panorama. Iako su bili neispavani i zacijelo umorni, hrvatski košarkaši sjali su od sreće. Pjevalo se i žestoko skandiralo...

„Nismo stali s pjesmom do pola pet ujutro. Malo smo odmorili pa opet nastavili oko pola deset“, nasmijan i presretan zborio je Dario Šarić.

„Ponosan sam što smo uspjeli. Iskupili smo se za poraz onaj poraz od Čeha. Otkako sam u reprezentaciji prvi put smo uspjeli pobijediti favorizirane protivnike. Idemo se sad potući u Rio“, poručio je Šarić.

„Možda nismo bili najjača momčad u kvalifikacijama, ali imali smo pobjedničku 'kemiju'. Nikada se tako na klupi nije slavio svaki koš i pozdravljao svaki dobar potez. Svi smo podredili interesima momčadi, svatko je ugradio djelić sebe u ovu pobjedu“, kazao je kapetan Roko Ukić.

Hrvatska je 11. putnik za Rio, nakon Brazila, SAD-a, Španjolske, Litve, Kine, Argentine, Venezuele, Nigerije, Australije i Srbije, koja je ranije u subotu u Beogradu svladala Portoriko sa 108-77, dok će posljednji sudionik OI biti bolji iz ogleda Kanada - Francuska koji će se igrati u nedjelju u Manili.

Na OI će u skupini A igrati SAD, 3. Venezuela, Kina, Australija i dva pobjednika kvalifikacijskih turnira, a u skupini B Argentina, Španjolska, Brazil, Litva, Nigerija i jedan pobjednik kvalifikacijskih turnira.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider