Košarka
SPORTOVI
Košarka
Svjetsko prvenstvo U19

Hrvatska izgubila od Srbije: Nije pomoglo sjajno izdanje Šarića!

Hrvatska košarkaška reprezentacija zaustavljena je u četvrtfinalu Svjetskog U19 prvenstva koje se održava u Češkoj. Bolja je bila Srbija sa 73-66…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izabranici Dražena Brajkovića poveli su na samom startu utakmice s 2-0 i nakon toga više ni u jednom trenutku praškog dvoboja nisu bili u prednosti. Stalno su kaskali za Srbima, u nekoliko su im se navrata približili, ali do pobjede nisu mogli. Nije pomoglo ni još jedno sjajno izdanje Darija Šarića koji je utakmicu zaključio s 30 koševa, devet skokova i četiri asistencije, istina uz šut iz igre 10-22.

Prvu su četvrtinu srpski košarkaši zatvorili s vodstvom 24-17, a odmah na početku druge dionice su serijom 7-0 pobjegli na velikih 31-17. Uspjela je naša reprezentacija do kraja poluvremena praktički u potpunosti uhvatiti priključak (35-38), ali novi loš ulazak u četvrtinu opet ju je bacio u veliki zaostatak (35-47). U samoj završnici Hrvatska se košem i dodatnim bacanjem Šarića približila na 64-68, ali Srbi su u posljednjim sekundama ispunjenim prekršajima bili precizni s linije slobodnih bacanja i prokrčili su si put do polufinala protiv Australije. Hrvatska će, pak, protiv Španjolske krenuti u borbu za plasman od petog do osmog mjesta.

Osim Šarića, u našoj se reprezentaciji s 14 koševa istaknuo i Tomislav Gabrić, dok su srpsku reprezentaciju predvodili Mihajlo Andrić s 20 poena, te Vasilije Micić s 15 koševa i po osam skokova i asistencija.(TS) 

Svjetsko košarkaško U19 prvenstvo, četvrtfinale:

Srbija - Hrvatska 73-66

Litva - Kina 89-58

Australija - Španjolska 87-76

SAD - Kanada (kasnije)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider