Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ugovor na tri godine

Hrvatska dobila još jednog NBA igrača: Bogdanović u Netsima!

Bojan Bogdanović naslijedit će DRažena Petrovića u Netsima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Damjana Rudeža, koji je sve dogovorio s Indiana Pacersima, Bojan Bogdanović je dogovorio trogodišnji ugovor s Brooklyn Netsima!

Bogdanović će biti 14. Hrvat u NBA ligi, a na odlazak iz Fenerbahčea se odlučio nakon što je trener Željko Obradović doveo Bogdana Bogdanovića iz Partizana, pojačavši usput vanjsku liniju s Rickyjem Hickamnom i Andrewom Goudelockom.

Očekuje se da će Bogdanović po sezoni zarađivati tri milijuna dolara, a Netsi će potvrdu transfera objaviti čim budu mogli, tj. iza 10. srpnja.

Bojan će tako krenuti stopama Dražena Petrovića koji je igrao za Netse početkom 90-ih kada je oduševio košarkaški svijet...

Real otkrio talent pa ga umalo upropastio

Bogdanović se košarkom počeo baviti u rodnom Mostaru, gdje je njegov talent uoči madridski Real koji ga je angažirao 2005. godine. U dresu Kraljevskog kluba nikad nije dobio pravu priliku za afirmaciju, pa je nakon dvaju posudbi (u Zrinjski i Murciju) oživljavanje karijere uslijedilo s potpisom ugovora za Cibonu, u ljeto 2009. U prvoj sezoni kao najbolji igrač odvodi Vukove do naslova prvaka, a po završetku druge potpisuje za Fenerbahče Ulker u kojem se zadržao tri godine.

Za hrvatsku reprezentaciju igrao je još na Svjetskom prvenstvu 2010. u Turskoj, a u međuvremenu se isprofilirao kao glavna napadačka uzdanica izbornika Jasmina Repeše. Nagradu za sjajan nastup na lanjskom Eurobasketu dobio je izborom u najbolju petorku turnira na kojem je Hrvatska poslije 18 godina čekanja izborila polufinale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider